Hyppää sisältöön

Lasten fitnesskisoja ei tulekaan – lajiliiton puheenjohtaja: "Olemme aina olleet sitä vastaan, että nuorten kehoja lähdettäisiin arvostelemaan"

Suomen Fitnessurheilu ry kertoi aiemmin suunnittelevansa lasten fitnesskisoja kesälle 2023. Liiton mukaan sen hallitusta ei informoitu asiasta ennen julkisuuteen tulemista. Hallitus kertoo pitäneensä ylimääräisen puhelinkokouksen tiistaina.

Classik Fitness 2019 / Helsingin Urheilutalo 21.04.2019
Fitnesskisaajat poseerasivat Helsingin Kulttuuritalolla vuonna 2019. Kuva: Tanja Heino, Yle
Saija Nironen

Suomessa ei aloiteta lasten fitnessurheilutoimintaa missään muodossa, tiedottaa (siirryt toiseen palveluun) Suomen Fitnessurheilu.

Yle kertoi tiistaina, että Suomen Fitnessurheilu ry suunnittelee lasten fitnesskisoja kesälle 2023. Sen jälkeen liitto päätti, ettei lasten fitnesskisoihin tule fysiikkavertailuja.

Liiton hallitus kertoo pitäneensä ylimääräisen puhelinkokouksen tiistaina ja nyt hallitus linjasi, ettei lasten fitnessurheilutoimintaa aloiteta lainkaan.

– Saimme palautetta alan toimijoilta, valmentajilta ja urheilijoilta. Suhtaudumme modernina lajiliittona kentän ääneen ja palautteeseen aina nöyrästi ja palvellen, perustelee liiton puheenjohtaja KP Ourama tiedotteessa.

Liiton tiedotteessa Ourama kertoo, että projekti ei ollut edennyt ideointia pidemmälle, kun se tuli julkisuuteen. Hallitusta ei hänen mukaansa informoitu asiasta ennen julkisuuteen tulemista.

– Hallitus teki yksimielisen päätöksen lasten fitnessistä. Tämä päätös ei ole epäluottamuslause toiminnanjohtaja Ville Isolalle. Teimme päätöksen yhdessä, Ourama toteaa tiedotteessa.

Liitto aikoo keskittyä jatkossa nykyisiin kilpailusarjoihin.

Suuri mediahuomio ja kritiikki yllätti

Ouraman mukaan liiton ajatus lasten mukaantulosta lajiin lähti alusta alkaen väärille raiteille.

– Tarkoitus oli saada lapsia liikkumaan. Me olemme aina olleet sitä vastaan, että nuorten kehoja lähdettäisiin arvostelemaan ja sellaista emme ole halunneet Suomeen. Ajattelimme tehdä toisenlaisen jutun, mutta se yhdistettiin tähän jo maailmalla olemassa olevaan ja se oli meidän sudenkuoppamme, sanoo Ourama.

Ouraman mukaan esimerkiksi kisasääntöjä ei oltu vielä edes hahmoteltu, kun asia tuli julkisuuteen. Suuri mediahuomio ja kritiikki yllätti liiton.

– Sehän ryöstäytyi täysin käsistä. Parempi jättää aiheella mässäily tähän, koska ajatus tyrmättiin joka suunnalta. Tarkoituksena ei ollut pahoittaa kenenkään mieltä, vaan koettaa kehittää toimintaa lapsille ja nuorille.

Ourama vakuuttaa, että liitossa ollaan asiasta yksimielisiä.

Voit keskustella aiheesta perjantaihin 13.5.2022 kello 23 saakka.

Lue myös:

Ensi vuonna järjestetään lasten fitnesskisat, ja se synnytti mediakohun – nyt liitto päätti, ettei lasten kehoja vertailla

Suomessa lapset saavat omat fitnesskilpailut ensi vuonna, mutta fitnesstähti Pernilla Böckerman, 22, pitää ajatusta arveluttavana

Supertiukka dieetti ei toimi pitkällä tähtäimellä fitness-urheilijalla eikä harrastajalla – pinna kiristyy, väsyttää ja lihaskasvu tyssää

Suosittelemme sinulle