Hyppää sisältöön

Joensuulainen voimamies Mika Törrö janoaa maailman vahvimman miehen titteliä – kilpailun ensimmäinen suomalaisedustus yhdeksään vuoteen

Kaliforniassa kuun lopussa järjestettävään kilpailuun on kutsuttu kolmekymmentä miestä ympäri maailman.

Mika Törrö i gymmet och lutar sig mot en stång
Mika Törrö kertoo, että on jättänyt kilpailuun valmistautuessa jopa sosiaaliset kanssakäymiset minimiin. Treenaaminen vie kaiken ajan. Kuva: Magnus Eklöv/Yle
Emilia Saukkonen

Joensuulainen Mika Törrö tavoittelee maailman vahvimman miehen titteliä. Hänet on kruunattu jo neljästi peräkkäin Suomen vahvimmaksi.

– Kyllä tämä on ollut aina sellainen henkilökohtainen tavoite, että saa kutsun Maailman vahvin mies -kilpailuun, Törrö kertoo.

Törrö on Maailman vahvin mies -kilpailun ensimmäinen suomalaisedustus yhdeksään vuoteen. Kaiken kaikkiaan hän on kahdestoista suomalainen, joka pääsee tavoittelemaan titteliä.

Kilpailu järjestetään Yhdysvalloissa Kaliforniassa toukokuun lopussa. Valmistautuminen kilpailuun on täydessä vauhdissa, Mika Törrö kertoo.

– Treenejä on parhaimmillaan kahdesti päivässä, syöminen ja levot on mietittävä tarkkaan. Olen myös alkanut varautua aikaeroon. Siellä kisan ensimmäinen osa on aamuyötä Suomen aikaan. Tavallisesti olisin siihen aikaan täydessä unessa, niin täytyy jo vähän kroppaa totuttaa.

Kisaan valmistautumiseen kuuluu tekniikoiden hiomista, strategian luontia sekä fyysistä treeniä. Valmistautuminen vie liki kaiken ajan, jolloin jopa sosiaaliset kanssakäymiset on täytynyt jättää minimiin.

Jännitys kuuluu asiaan

Vaikka kilpailuun osallistuminen onkin Törrölle pitkäaikainen unelma, ei hän ainakaan vielä jännitä kisasuoritustaan.

– Kyllähän jännittäminen tähän kuuluu. Olen opetellut pitämään sen minimissä, ettei päiväkausia ehdi sitä miettimään ja pahimmillaan lamaantumaan jännityksestä, hän kertoo.

Mika Törrö arvelee, että jännitys alkaa hiipiä kehoon, kun hän 20. päivä lähtee kohti Kaliforniaa. Tavallisesti hän jännittää vasta kisapäivänä tai päivää aiemmin.

– Nyt on kuitenkin ihan uusi kisa, jossa en ole ennen ollut. Totta kai se tuo oman lisänsä tunnelmiin.

Halu näyttää maailmalle, mistä suomalainen mies on tehty, ajaa häntä kisassa eteenpäin.

Viimeksi suomalainen on voittanut Maailman vahvin mies -kilpailun vuonna 2000. Tänä vuonna kisakutsun sai kolmekymmentä osallistujaa eri puolilta maailmaa.

Lue lisää:

Vankila ja äiti pelastivat huumehelvetistä – nyt Mika Törrö on Suomen vahvin mies: "Ei se ole ihmisarvosta elämää, kun makaat siellä kuset housuissa"

Voimamies Mika "El Toro" Törrö uhkuu voitontahtoa: "Olen elämäni kunnossa"

Suosittelemme sinulle