Hyppää sisältöön

Superpesis vauhtiin kotimaassa: Sotkamon juhlat Alajärvellä, Joensuulle potti Helsingissä

Sotkamon Jymy ja Joensuun Maila juhlivat voittoja miesten Superpesiksen kotimaisessa avauksessa.

Samuel Tirkkonen kuvassa
Joensuun Samuel Tirkkonen syöksyi Raahea vastaan pelatussa ottelussa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Miesten Superpesiksen kotimaan kenttien kausi käynnistyi torstaina kahdella ottelulla. Joensuun Maila isännöi Pattijoen Urheilijoita Helsingin Töölössä. Sotkamon Jymy oli vienyt kotiottelunsa Imatran Pallo-Veikkoja vastaan Alajärven Kitrolle.

IPV:ltä jo huhtikuussa sarjapisteet Espanjan Fuengirolassa vienyt Jymy löylytti imatralaisia myös Etelä-Pohjanmaalla, nyt lukemin 2–0 (4–0, 5–2). Jokeri Roope Korhonen sivalsi kaksi juoksua molemmilla jaksoilla.

– Pääsimme niin sanotusti normaalioloissa pelaamaan näin toukokuussa. Kaikki juoksut lyötiin oikeastaan ottamattomilla iskuilla, vaikka lämpömittari näytti vain yhdeksää astetta, kuvaili Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen.

IPV:ltä olivat torstaina sivussa kokeneet Toni Laakso, Toni Kohonen, Sasu Toikka ja Sasu Iivarinen.

JoMa kirjautti sateen piiskaamalla Töölön jalkapallostadionilla voiton raahelaisista nihkein numeroin 2–0 (1–0, 2–1). Molempien jaksojen voittojuoksun sivalsi IPV:stä JoMan riveihin vaihtanut jokeri Juho Toivola.

– Aluksi jännitettiin, mutta tyytyväinen on oltava, kun pystyimme vääntämään voiton jaksojen lopuilla, kiteytti JoMan tuore pelinjohtaja Mikko Huotari.

"Erot viiden kärjessä ovat marginaaliset"

Pääsarjakartalta poistuivat syksyllä pudonnut Haminan Palloilijat ja sarjapaikastaan luopunut Siilinjärven Pesis. Tänä kesänä 13 seuran Superpesiksessä pelataan kuudella paikallishenkisellä ottelulla kuorrutettu 30 kierroksen runkosarja.

Pelinjohtajat rankkasivat mestaruuden viime syksynä voittaneen Manse PP:n yksimielisesti tulevankin kesän mestarisuosikiksi. Ainoan hajaäänen sai Kouvolan Pallonlyöjät itseään äänestämään jäävätyltä Mansen pelinjohtajalta Juhani Lehtimäeltä.

Mansen on määrä pelata 14 ottelua vierailla kentillä ennen kuin Kauppiin pitäisi heinäkuun alussa valmistua Itä-Länteen uusi stadion. Kotiotteluita tamperelaiset pelaavat ainakin Helsingissä, Loimaalla, Ikaalisissa ja Vaasassa. JoMakin rankataan 2000-luvun menestyneimpien seurojen, Vimpelin Vedon ja Jymyn edelle.

– Pelinjohtajat tuntuvat arvostavan joukkueemme yksilöitä. Nyt nähdään, miten heidät saadaan pelaamaan yhteen, totesi JoMan Huotari.

– Haastajan asetelma on meille passeli. Isoja muutoksia on tapahtunut. Erot viiden kärjessä ovat kuitenkin marginaaliset. Harmillista, että korona pörrää edelleen tässä ympärillä, mutta eiköhän tässä pystytä pelaamaan täysi sarja, korosti Jymyn viuhkamies Komulainen.

Korona tuo yhä haasteita

Kesän kitkerä sivumaku saattaakin tulla yhä jatkuvasta koronaviruspandemiasta. Seuroille on painotettu, että ottelusiirtoja ei kovin helpolla tehdä.

Ilman otteluperuutuksia mestarijoukkueen on pelattava vähintään 39 ja maksimissaan 45 ottelua.

Pelinjohtajien rankkauksen mukaan Seinäjoen Jymy-Jusseilla, Kankaanpään Mailalla ja PattUlla on suurin urakka väistää ainakin yhden sarjasta varmasti putoavan seuran ja yhden karsintaan joutuvan miehistön kohtalo.

Lue myös:

Tässä ovat miesten Superpesis-kauden suurimmat ennakkosuosikit ja merkittävimmät siirrot – mestarijoukkueen ex-pelinjohtaja nosti esiin kaksi mahdollista yllättäjää

Suosittelemme