Hyppää sisältöön

Mopoilijat ja mopoautoilijat poliisin valvonnassa viikonloppuna – poliisi haluaa kiinnittää huomiota turvallisuuteen

Kevyet ajoneuvot mukaanlukien vuosittain loukkaantuu jopa tuhat nuorta liikenteessä. Liikennesääntöjen noudattamisen lisäksi poliisi toivoo että menopelien turvallisuus tarkistettaisiin.

Nuoret keulivat mopoilla parkkipaikalla Imatralla.
Mopon aiheuttama voimakas ääni ja rekisteritunnuksen piilottelu viittaavat siihen, että laite ei ole lainmukainen. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Sebastian Björklund

Poliisi valvoo tänä viikonloppuna mopojen ja muiden kevyiden ajoneuvojen käyttöä. Valvontaa kohdistetaan kuljettajien kunnon ja ajokortin riittävyyden ohella ajoneuvojen kuntoon sekä liikennesääntöjen noudattamiseen.

Nuoret ovat ikäluokkansa kokoon nähden yliedustettuina liikennekuolemissa ja loukkaantuneissa.

Mopoilla ajetuissa kolareissa aiheutuu vuosittain muutama liikennekuolema ja noin 300 loukkaantumista. Otettaessa mopoautojen ja moottoripyörien kolarit mukaan vuosittain loukkaantuneiden määrä nousee lähelle tuhatta.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Tuomo Katajiston mukaan viikonlopun valvonnalla pyritään vaikuttamaan nuorten käyttämien ajoneuvojen ja liikkumistapojen turvallisuuteen.

– Valvonnan toisena tavoitteena on vähentää häiritsevää ajoa ja melua asuinalueilla ilta-aikaan, Katajisto sanoo.

Katajisto pyytää myös nuorten huoltajia ajoittain varmistamaan nuortensa menopelien turvallisuuden ja lainmukaisuuden.

– Erityisesti jarrut ja valojen toiminta ovat tärkeitä turvallisuustekijöitä. Mopon aiheuttama voimakas ääni ja rekisteritunnuksen piilottelu viittaavat siihen, että laite ei ole lainmukainen.

Suosittelemme sinulle