Hyppää sisältöön

Kosovolaisjoukkue Bad News Eagles yllätti Antwerpenin CS:GO-majoreilla, myös suomalaisten G2 ja ENCE mukavasti jatkoon

Turnauksen lauantaina käynnistyvässä legendavaiheessa pudotuspelipaikoista kamppailee 16 joukkuetta. Yle näyttää turnauksen suorana Yle Areenassa ja Twitchissä.

Bad News Eagles Antwerpenin majoreilla.
Kosovolainen Bad News Eagles yllätti etenemällä jatkoon Antwerpenin majoreilla. Kuva: Stefan Petrescu / PGL
Jaakko Palvaila
Avaa Yle-sovelluksessa

CS:GO-videopelin vuoden suurimman turnauksen, Antwerpenin majorien ensimmäinen vaihe päättyi torstaina yllättäviin kosovolaisjuhliin.

Turnauksen ensimmäisessä, niin sanotussa haastajavaiheessa 16 joukkuetta kamppaili kahdeksasta paikasta seuraavaan eli legendavaiheeseen. Torstaina pelattiin haastajavaiheen viimeiset kolme ottelua, joista jokaisessa voittajalle oli tarjolla jatkopaikka.

Majoreille avoimien karsintojen ja Euroopan maanosakarsintojen kautta edennyt kosovolaisjoukkue Bad News Eagles shokeerasi brasilialaista mibr-joukkuetta torstain pudotuskamppailussa ja lunasti paikan turnauksen legendavaiheeseen karttavoitoin 2–1.

Bad News Eagles eli BNE on ensimmäinen kosovolaisjoukkue, joka on päässyt mukaan pelin suurturnaukseen. Joukkue majaili vielä kuukausi sitten pelin maailmanrankingin sijalla 43, mutta on noussut rankinglistalla kohisten ylöspäin kaadettuaan paremmin rankattuja joukkueita niin maanosakarsinnoissa kuin majoreillakin.

Torstaina vastaan asettunut mibr sijoittui Amerikan maanosakarsinnoissa toiseksi, joten joukkueen putoaminen turnauksesta on ikävä yllätys eteläamerikkalaisille faneille. Brasialaisväriä nähdään kuitenkin yhä turnauksessa Imperialin raivattua haastajavaiheen päätöspäivänä tiensä legendavaiheeseen ja FURIAn aloittaessa myös ottelunsa lauantaina.

Suomalaisilla legendavaiheessa heti kovat ottelut

Antwerpenissa suomalaisväriä nähdään G2:n ja ENCEn riveissä. Molemmat joukkueet etenivät vakuuttavasti jatkoon haastajavaiheesta.

G2:n pelinsisäisenä johtajana häärii majorien ainoa suomalaispelaaja Aleksi "Aleksib" Virolainen. Suomalaisorganisaatio ENCEn joukkueessa ei ole tätä nykyä yhtään suomalaispelaajaa, mutta penkin päässä kansainvälistä nippua käskyttää suomalaisvalmentaja Eetu "sAw" Saha.

Eetu "sAw" Saha ENCEn kanssa PGL Antwerpen -turnauksessa.
Eetu "sAw" Saha valmentaa ENCEn CS:GO-joukkuetta. Kuva: Joao Ferreira / PGL

Joukkueet pelasivat jo tiistai-iltana keskenään jatkopaikasta ja ENCE taipui kolmen kartan taistelussa G2:lle luvuin 2–1. ENCE sai kuitenkin toisen mahdollisuuden jatkopaikan nappaamiseen keskiviikkona ja kaatoi BNE:n kartoin 2–0.

Suomalaisilla on heti lauantaina käynnistyvän legendavaiheen avauskierroksella edessään kovatasoiset ottelut. HLTV:n maailmanrankingin kolmonen ENCE kohtaa kello 15.30 maailmanlistan ykkösjoukkueen FaZen ja heti perään nähdään Tukholman majorien finaaliuusinta NAVIn kohdatessa G2:n.

Jokainen joukkue pelaa lauantaina kaksi ottelua, jotka määrittävät myös seuraavien päivien otteluohjelmaa. Swiss-kaaviolla kilpailtavassa legendavaiheessa avausottelujen voittajat pelaavat toisella kierroksella muita voittajajoukkueita vastaan, häviäjillä on puolestaan luvassa ottelu toista häviäjäjoukkuetta vastaan. Jatkoon eli turnauksen pudotuspeleihin pääsee kolmella otteluvoitolla, kolmella tappiolla turnaustaival päättyy.

Katso Antwerpenin CS:GO-majoreita suorana Yle Areenassa tai Yle E-urheilun Twitch.tv-kanavalla.

Lue myös:

Aleksi "Aleksib" Virolaisen G2 ja ENCE etenivät karsinnoista Antwerpenin CS:GO-majoreille

Suosittelemme sinulle