Hyppää sisältöön

Kajaanin kaupunki ei irtisano, osa-aikaista tai lomauta ketään – koko henkilöstöä koskeneet YT-neuvottelut päättyivät

Kajaani aloitti säästöohjelman päivittämiseen liittyvät YT-neuvottelut maaliskuussa. Toimialojen ja liikealojen säästöehdotuksista on kertymässä tavoiteltu noin 2,5 miljoonan euron lisäsäästö.

Kajaanin kaupungintalon pääoven julkisivu
Kajaanin kaupunki on etsinyt alkuvuoden ajan uusia keinoja talouden sopeuttamiseksi. Kuva: Antti Tauriainen / Yle
Tiia Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kajaanin kaupungin koko henkilöstöä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Kajaani ei irtisano, osa-aikaista tai lomauta henkilöstöään, mutta palveluverkon muutosten takia tehtäväkuviin ja työpaikkaan voi tulla muutoksia.

Kajaani aloitti kaupungin säästöohjelman päivittämiseen liittyvät YT-neuvottelut maaliskuussa. Toimialojen ja liikelaitosten säästöehdotuksista on nyt kertymässä tavoitteen mukaisesti noin 2,5 miljoonan euron lisäsäästöt.

Kajaanin kaupunki kartoitti henkilöstön näkemyksiä säästökohteista kyselyn avulla ja tulokset on huomioitu ja työstetty jatkotoimenpiteiksi YT-prosessissa. Kaupungilta kerrotaan, että yhteisenä tavoitteena on ollut löytää vaikuttavat keinot uusien YT-kierrosten välttämiseksi.

Henkilöstökulujen kasvua hillitään jatkossa muun muassa avoimeksi jäävien tehtävien uudelleen järjestelyillä esimerkiksi eläköitymisen yhteydessä. Lisäksi toimintatapojen ja prosessien kehittämistä jatketaan.

Kajaanin kaupungin mukaan YT-neuvottelut käytiin henkilöstöjärjestöjen edustajien kanssa hyvässä hengessä.

Kajaanin kaupunki on etsinyt alkuvuoden aikana uusia keinoja vuonna 2019 laadittuun talouden sopeuttamissuunnitelmaan. Uusia toimenpiteitä on pyritty löytämään kaupungin palveluverkosta ja -rakenteista, uudistamalla toimintatapoja sekä tiivistämällä yhteistyötä.

Kaupunginhallitus käsittelee säästöohjelmaa kokouksessaan 31. toukokuuta ja kaupunginvaltuusto 13. kesäkuuta.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme