Hyppää sisältöön

Levin talvikauden kokonaismyynti kasvoi kolmanneksen

Kaikkiaan Levin rinteissä myytiin juuri päättyneellä talvikaudella yli puoli miljoonaa hissilippua.

Laskettelijoita Levin laskettelukeskuksen eturinteessä.
Levin eturinne arkistokuvassa vuoden 2021 lopussa. Kuva: Satu Pesonen / Visit Levi
Mia Sivula
Avaa Yle-sovelluksessa

Levin talvikauden kokonaismyynti kasvoi yli kolmanneksen edellisvuodesta. Kaikkiaan kasvua tuli 35 prosenttia.

Hyvään tulokseen vaikutti osaltaan pitkä hiihtokausi, joka alkoi 8. lokakuuta ja päättyi äitienpäivänä, 8. toukokuuta. Ennätyksellisen pitkä kausi ei kuitenkaan ollut, sillä edellisvuonna laskupäiviä kertyi viikon enemmän.

Levin kävijät viihtyivät rinteissä menneellä kaudella kaikkiaan 550 000 päivän ajan, mikä tarkoittaa, että hissilippuja myytiin liki kolmannes edellisvuotta enemmän.

Säilölumen käyttö tehostuu

Tulevana kesänä hiihtokeskus kehittyy edelleen. Eturinteelle rakennetaan kuuden hengen tuolihissi ja samalla rinteen rinnepohjaa uusitaan.

Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen kertoo, että eturinteessä tehtävien töiden tarkoituksena on paitsi kehittää säilöttävän lumen käsittelyä, myös parantaa asiakkaan kokemusta rinteessä.

– Olemme jo kolmen vuoden ajan säilöneet lunta kauden avausta varten. Nyt pohja tullaan tekemään tasaiseksi niin, että lumen säilöminen ja sen liikutteleminen on entistäkin helpompaa. Myös lumen säilyvyys paranee, Mustonen kertoo.

Asiakkaalle koituva hyöty on Mustosen mukaan se, että laskettelu Levin eturinteessä onnistuu jatkossa entistä laajemmalla alueella ja yhtä hyvin sekä lokakuun alun vesisateessa kuin tammi-helmikuussa.

– Ja kun ankkurihissit poistuvat uuden tuolihissin myötä, koko rinne on jatkossa laskettelijan käytössä.

Levi on sitoutunut ensimmäisenä pohjoismaisena hiihtokeskuksena ISO 14001 -ympäristöjärjestelmään. Mustosen mukaan olemassa olevan kehittäminen kokonaan uuden rakentamisen sijaan sopii Levin hiihtokeskukselle hyvin. Eturinteen pohjatyöt ovat siitä hyvä esimerkki.

Levin eturinteen työmaan tapahtumia ja myös muita Levin rinnealueita voi seurata koko kesän ajan Leviski -youtube -kanavan kautta.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme