Hyppää sisältöön

MM-torikokous: Leijonien ympärillä on liuta kysymysmerkkejä, kun kansa janoaa maailmanmestaruutta – pystyykö Jukka Jalonen murtamaan kirouksen?

MM-torikokous nostaa jokaisena kisapäivänä esiin MM-turnauksen kuumimmat puheenaiheet paikan päältä. Huumoria unohtamatta. Kuuntele audiosarjan ensimmäinen jakso tästä jutusta.

Ylen asiantuntija Juha Juujärvi ja toimittaja Jussi Paasi poseeraavat Kalervo Kummolaa esittävän kuvan vieressä.
Asiantuntija Juha Juujärvi ja toimittaja Jussi Paasi niputtavat lähtökohdat Leijonien MM-turnaukseen MM-torikokouksen ensimmäisessä jaksossa. Kuva: Tomi Hänninen
Jussi Paasi
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon miesten MM-kisojen isäntämaalle mestaruuden voittaminen on ollut vuosikymmenten saatossa tuskallisen vaikeaa. Neuvostoliitto onnistui tempussa vuonna 1986, Ruotsi 2013. Kotiyleisön paine ja odotukset ovat valtavia. Kuinka Leijonat pystyy käsittelemään haastavan asetelman?

Suomen valmistavat ottelut ennen turnausta eivät sujuneet toivotulla tavalla, eikä lopullista joukkuetta ole vielä kisojen avauspäivänä lyöty lukkoon. Tarkoittaako huono kenraali hyvää ensi-iltaa? Mikä on avauspelin merkitys?

Tilanne on hyvin erilainen kuin Jukka Jalosen edellisillä menestysjoukkueilla.

Analysointia ja kisahuumaa tarjoavat Tampereelta asiantuntija Juha Juujärvi ja toimittaja Jussi Paasi. Kuuntele MM-torikokous -audiosarjan ensimmäinen jakso alta.

MM-torikokous: Murtaako Leijonat kotikisojen kirouksen, valitseeko Marko Anttila Eput vai Popedan?
MM-torikokous: Kuuntele ensimmäinen jakso

MM-torikokous on audiosarja, joka ilmestyy Suomen MM-kotikisojen aikana joka päivä. Uusi jakso ilmestyy aina kello 18.

Suomen MM-kisaurakka käynnistyy perjantaina Norjaa vastaan kello 20.20. Ottelua seurataan hetki hetkeltä Yle Urheilun digipalveluissa.

Lue myös:

Kommentti: Leijonille voi siunaantua timanttisia vahvistuksia – Hintzillä ja Heiskasella on viimeinen sauma nousta esiin

Suomi on maailmanmestari! Leijonille neljäs MM-kulta, nyt kotiareenassa – kohta nousee pokaali, Yle seuraa

Sakari Manninen oli nuorena "liian pieni" ja se pakotti hänet keksimään jotain uutta – yksi puhelu muutti Leijonien sankarin uran

Tällä joukkueella Leijonat aloittaa MM-kotikisat – uusille NHL-vahvistuksille jäi vielä tilaa

Tampereen radiostudio siirtyy MM-kisahuuman keskelle lähetyskonttiin – luvassa suoraa kiekkotunnelmaa, kisavieraita tai vaikka pöytälätkää

Suosittelemme