Hyppää sisältöön

MM-kisojen palkkakeisari puhui suoraan tähtipelaajan paineista – toinen NHL-huippu Mikael Granlund äityi tunteelliseksi: "Alkoi olla jo ikävä Leijonia"

Suomen MM-turnauksessa pelaa kymmeniä NHL-pelaajia. Heistä sarjan tähtikaartiin kuuluu vain muutama. USA:n kapteeni Seth Jones on lähes kymmenen miljoonan taalan mies.

Mikael Granlund jutteli toimittajille saavuttuaan maajoukkueen mukaan Tampereen MM-kisoihin 2022.
Mikael Granlund esiintyi perjantai-iltana median edessä erittäin rentona ja hyväntuulisena. Kuva: Tomi Hänninen
Pekka Aalto
Avaa Yle-sovelluksessa

Kymmenet NHL-pelaajat jatkavat kauttaan Suomessa jääkiekon MM-kisoissa. Tähtien osalta kattaus on joskus ollut kovempikin, mutta tässä tilanteessa jokainen NHL-pelaaja otetaan varmasti vastaan avosylin. NHL-miljonäärien jättäytyminen pois Pekingin olympiakisoista oli sen verran suuri pettymys.

Leijonien supertähtenä loistaa Nashvillen hyökkääjä Mikael Granlund, joka saapui Tampereelle perjantaina. Median eteen hän astui Suomen ja Norjan MM-koitoksen ensimmäisellä erätauolla. Granlund ei ollut moksiskaan pitkästä matkasta meren yli.

– Haluan aina päästä pelaamaan Leijoniin ja nautin jokaisesta hetkestä. Se on minulle iso asia. Alkoi olla jo ikävä Leijonia, Granlund tunnelmoi.

Hän veivasi itsensä suomalaisten sydämiin Bratislavassa 2011. Granlundin ensimmäiset MM-kisat päättyivät ikimuistoisiin kultajuhliin.

Nyt hyökkääjä lähtee kuudenteen MM-turnaukseensa. Vyöllä on myös yhdet olympiakisat ja yksi World cup. Granlund on vuosia ollut yksi Leijonien uskollisimmista NHL-pelaajista.

– Ei ole mitään siistimpää kuin tällainen, että pääsee pelaamaan Leijonissa kotikisoissa.

Hän koki kotikisojen huuman ja paineen jo vuosina 2012 ja 2013 Helsingissä. Käteen niistä jäi kaksi neljättä sijaa. Ensin kultaunelman tuhosi Venäjä ja sitten Ruotsi.

Tälläkin kertaa Suomi kuuluu mestarisuosikkien joukkoon.

– Monella maalla on mahdollisuus voittaa, myös Suomella. Toivotaan, että saamme jotain hienoa aikaiseksi.

Jonesin harteilla iso kuorma

Yhdysvaltain jääkiekkomaalivahti torjuu sinisessä paidassa kiekkoa.
Seth Jones (kuvassa oikealla sinisessä paidassa) kantaa kapteenin titteliä USA:n maajoukkueessa. Kuva: Lehtikuva

Kisojen kovapalkkaisin pelaaja on USA:n puolustaja Seth Jones. Hän siirtyi täksi kaudeksi Columbuksesta Chicagoon, missä miehelle sorvattiin 8-vuotinen ja yhteensä 76 miljoonan dollarin sopimus. Jonesin vuosiansiot kohoavat siis lähelle kymmentä miljoonaa kaudessa.

– Ei ollut vaikea päätös lähteä MM-kisoihin. Jos olen terve, niin puen aina mielelläni USA:n paidan, Jones totesi Latvia-voiton jälkeen.

Tähtipelaajan paineista kapteeni puhui yllättävänkin suoraan.

– Aina, kun pelaamme, niin on painetta pelata hyvin ja voittaa. Harteilleni on ladattu enemmän kuormaa kuin joillekin muille, mutta voitamme tai häviämme joukkueena. Koetan tuoda johtajuutta ja tasaisuutta ryhmään.

Granlundin Suomi ja Jonesin USA kohtaavat maanantaina kello 20.20 Tampereella.

Lue myös:

Kommentti: Leijonille voi siunaantua timanttisia vahvistuksia – Hintzillä ja Heiskasella on viimeinen sauma nousta esiin

Leijonat karisti alkutahmeuden ja nollasi Norjan tyylikkäästi: Puhuttanut tappelujäähy yllätti Lammikonkin, Vatanen hereillä Armian tähtihetken kanssa

MM-torikokous: Leijonien ympärillä on liuta kysymysmerkkejä, kun kansa janoaa maailmanmestaruutta – pystyykö Jukka Jalonen murtamaan kirouksen?

Suosittelemme