Hyppää sisältöön

Savon Sanomat: Kuopion Palloseuran toimitusjohtajaa syytetään epäasiallisesta käytöksestä – seura julkaisi vastineen, jossa häntä tuetaan

Savon Sanomat uutisoi, että Kuopion Palloseurassa on tullut ilmi toimitusjohtaja Jarmo Heiskasen epäasiallista käytöstä sekä johtamistapaan ja alkoholin käyttöön liittyviä ongelmia. Heiskasen mukaan häntä vastaan on käynnissä ajojahti.

KuPS toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen
Jarmo Heiskanen on Veikkausliiga-seurojen pitkäaikaisin toimitusjohtaja tälää hetkellä. Heiskanen palkattiin KuPS Oy:n toimitusjohtajaksi vuonna 2010. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopion Palloseurassa kuohuu, uutisoi Savon Sanomat. Taustalla on Savon Sanomien mukaan toimitusjohtaja Jarmo Heiskasen epäasiallinen käytös sekä johtamistapaan ja alkoholinkäyttöön liittyvät ongelmat.

Savon Sanomat on haastatellut Heiskasen toiminnasta kertovaan juttuun yhdeksää KuPSin toiminnassa mukana ollutta tai olevaa henkilöä.

Lehden haastattelemat henkilöt eivät voi ymmärtää, miksi epäasiallinen johtaminen on saanut jatkua KuPS Oy:ssä vuosikausia, vaikka Suomen Palloliitto on käynnistänyt kampanjan epäasiallisen käytöksen ja häirinnän kitkemiseksi seuratoiminnasta ja Palloliiton puheenjohtajana toimiva Ari Lahti on myös KuPS Oy:n pitkäaikainen pääomistaja. Lahti totesi Savon Sanomien mukaan huhtikuussa seurojen kokouksessa, että seurajohtajien velvollisuus on kitkeä huono käytös, eikä kukaan saa paeta vastuuta.

Ari Lahti ei halunnut kommentoida asiaa Savon Sanomille.

Savon Sanomien mukaan KuPS Oy:n edellinen hallitus selvitteli Heiskasen toimintaa sen jälkeen, kun se oli saanut siitä huolestuttavia viestejä. Lehden mukaan tämän takia haastateltiin pariakymmentä KuPSin toiminnassa mukana olevaa henkilöä ja tässä yhteydessä nousi esille useita Heiskaseen liittyviä epäkohtia.

KuPS Oy nimesi uuden hallituksen viime syyskuussa ja kaikki hallituksen jäsenet vaihtuivat kerralla. Savon Sanomien tietojen mukaan vanha hallitus oli raportoinut Lahdelle laajasti Heiskasen toimintaan liittyvistä ongelmista ja halusi vaihtaa toimitusjohtajan, mutta Lahti ei tähän lehden tietojen mukaan suostunut. Hallituksen jäsenet ilmoittivat tämän jälkeen, etteivät olleet enää käytettävissä.

Heiskasen johtamistapaan luonnehdittiin liittyvän muun muassa uhkailua ja asiatonta kielenkäyttöä. Talousjohtamisen kuvailtiin olevan leväperäistä. Lisäksi esiin nousi alkoholin käyttöön liittyviä ongelmia.

Eronneet hallituksen jäsenet eivät halunneet kommentoida eroon johtaneita syitä Savon Sanomille. Entinen hallituksen puheenjohtaja Antti Haapakorva kommentoi Savon Sanomille lyhyesti kyseessä olleen liian suuret näkemyserot yhtiön johtamisessa.

KuPSin pelaajat kauden 2021 Veikkausliigan päättävässä ottelussa Kuopiossa.
KuPS sijoittui viime kaudella toiseksi Veikkausliigassa. Kansallisessa liigassa KuPS voitti mestaruuden. Kuva: Tomi Hänninen

KuPS Oy:n alaisena toimivat miesten ja naisten edustusjoukkueet Veikkausliigassa ja Kansallisessa liigassa sekä miesten ja naisten akatemiajoukkueet. Junioritoimintaa pyörittää KuPS ry. Ry:n hallitus yritti Savon Sanomien mukaan puuttua Heiskasen asemaan tänä keväänä kirjelmöimällä Heiskasen moitittavasta toiminnasta KuPS Oy:n nykyiselle hallitukselle ja Ari Lahdelle.

KuPS ry:n hallituksen puheenjohtaja Eija Vähälä vahvistaa Savon Sanomille, että kirjelmä on lähetetty. Vähälän mukaan hallituksen jäsenet olivat harkinneet pitkään virallisen kirjeen lähettämistä.

– Halusimme osana KuPS-perhettä ilmaista huolemme. Nyt tuli vain mitta täyteen. Meidän on ajateltava myös KuPSin junnuja ja heidän perheitään, Vähälä kertoo Savon Sanomille.

Vähälän mukaan KuPS Oy:n hallitus ei ole toistaiseksi vastannut yhteydenottoon.

Jarmo Heiskanen kiistää Savon Sanomille, että hänellä on tai olisi ollut ongelmia alkoholin kanssa. Hänen mukaansa häntä vastaan on käynnissä ajojahti.

– On voimia, jotka olisivat halunneet vaihtaa minut toimitusjohtajan tehtävistä ja on varmasti vieläkin. Kun se ei ole onnistunut virallisia kanavia pitkin, minut yritetään mustamaalata julkisuudessa ja saada paine aikaan minun erottamiseksi, Heiskanen kommentoi lehdelle.

KuPS julkaisi Savon Sanomien jutun julkaisemisen jälkeen nettisivuillaan tiedotteen, jonka mukaan Kuopion Palloseura Oy:n pelaajisto, valmennus sekä toimistotyöntekijät esittävät tukensa toimitusjohtaja Jarmo Heiskaselle. Miesten ja naisten edustusjoukkueiden pelaajat kertovat tiedotteessa arvostavansa Heiskasen tekemää työtä ja valmennustiimit ovat erittäin pahoillaan esitetyistä väitteistä.

– Jutussa esitetyt väitteet eivät näy mitenkään joukkueen päivittäisessä arjessa. Toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen on ollut luomassa erinomaiset mahdollisuudet kilpailla ja menestyä, valmennustiimin yhteisessä lausumassa kirjoitettiin.

Lue myös:

Kuopio aikoo nousta Suomen jalkapallopääkaupungiksi – naisten joukkueen nousukiito on ollut mykistävää: "En tiedä, onko tällaista missään muualla"

Kuopiossa seurattiin ison maailman mallia, kun Pallokissat yhdistyi KuPSiin – kaksi vuotta myöhemmin joukkue taistelee jopa mestaruudesta: "Pystymme tarjoamaan muutakin kuin nappulakengät"

Suosittelemme