Hyppää sisältöön

Kajaanilaiset saavat sanoa mielipiteensä kaupungin säästöohjelmasta – kuulemistilaisuudet Soidinsuon, Jormuan ja Teppanan kouluilla

Kajaanin kaupungin talouden sopeuttamisohjelmassa esitetään muutoksia esimerkiksi kouluverkkoon. Säästöohjelmasta pidetään tänään esittelytilaisuus virtuaalisesti.

Jormuan koulu
Jormuan koululla kuulemistilaisuus pidetään keskiviikkona 18. toukokuuta kello 18. Kuva: Timo Sihvonen / Yle
Tiia Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kajaanilaiset saavat tänään maanantaina tietoonsa kaupungin säästöohjelman uudet toimenpiteet. Sopeuttamisohjelmassa on esitetty muutoksia esimerkiksi kouluverkkoon.

Kuulemis- ja esittelytilaisuus pidetään tänään virtuaalisesti Teams-yhteydellä kello 17 alkaen. Lisäksi kaupunki järjestää koulukohtaiset kuulemistilaisuudet huomenna tiistaina Soidinsuon koululla, keskiviikkona 18. toukokuuta Jormuan koululla ja maanantaina 23. toukokuuta Teppanan koululla.

Kajaani on etsinyt alkuvuoden aikana uusia keinoja talouden sopeuttamiseksi. Tavoitteena on ollut sopeuttaa palveluja vastaamaan väestömäärän muutoksia.

Toimialojen ja liikealojen säästöehdotuksista on kertymässä tavoiteltu noin 2,5 miljoonan euron lisäsäästö, joten säästöohjelmalla ei ole henkilöstövaikutuksia.

Kaupunginhallitus käsittelee säästöohjelmaa kokouksessaan 31. toukokuuta ja kaupunginvaltuusto 13. kesäkuuta.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle