Hyppää sisältöön

Lappeenrannan kaupunginhallitus ottaa tänään kantaa Amiksen sisäliikuntahallin kaavasta tehtyihin valituksiin – mikään ei etene ennen kuin oikeus on käsitellyt asian

Lappeenrannan kaupunginhallitukselle annetun päätösehdotuksen mukaan Amiksen sisäliikuntahallin kaavaan liittyvissä valituksissa ei ole esitetty mitään sellaista, mikä antaisi aihetta muuttaa kaupunginvaltuuston päätöstä.

Amiksen tekonurmi ja sen viereistä arboretumia Lappeenrannassa.
Lappeenrannan sisäliikuntahallia koskevasta, tekonurmen ja arboretumin kaavapäätöksestä tehtiin kolme valitusta Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Kuva: Kalle Purhonen / Yle
Tanja Hannus

Lappeenrannan kaupunginhallitus antaa tänään hallinto-oikeudelle lausunnon, jonka mukaan sisäliikuntahallin kaavasta tehdyt valitukset on hylättävä.

Lappeenrannan sisäliikuntahallia koskevasta, tekonurmen ja arboretumin kaavapäätöksestä tehtiin kolme valitusta Itä-Suomen hallinto-oikeuteen.

Esimerkiksi Lappeenrannan muuttuva kaupunkikuva -yhdistys totesi, että sisäliikuntahallin valmistelu alkoi ja hallin paikka valittiin liian kevyin perustein. Räikein ongelma oli yhdistyksen mukaan se, että eri sijoitusvaihtoehtoja ei vertailtu keskenään.

Lappeenrannan kaupungin mukaan valituksessa ei ole esitetty mitään sellaista, mikä antaisi aihetta muuttaa kaupunginvaltuuston päätöstä.

Sisäliikuntahallia kaavaillaan Amiksen monttuun. Koska valituksia on tehty, kaava ei tule lainvoimaiseksi eikä aluetta voida alkaa muokata suunnitelmien mukaisesti ennen kuin oikeus on käsitellyt asian.

Lappeenrannan kaupunginhallitus käsittelee asiaa tänään maanantaina.

Lue lisää:

Lappeenrannan sisäliikuntahallin ja Amiksen tekonurmikentän rakentaminen lykkääntyvät valitusten vuoksi – myös tämän vuoden valtionavustus on uhattuna

Sisäliikuntahallin asemakaavasta on tehty kolme valitusta – valituksen tehnyt yhdistys: "Pitäisi aloittaa alusta"

Video on tallenne suorasta lähetyksestä Yle Areenassa 8.2.2022 klo 12.15.

Mitä sisäliikuntahallista tiedetään nyt? Lue tästä vastaukset viiteen kysymykseen joko lyhyesti tai pitkästi

Suosittelemme sinulle