Hyppää sisältöön

Kouvola etsii Suomen parasta Kouvola-aiheista peliä – osallistuminen kisaan ei edellytä koodaustaitoa

Nyt etsitään Kouvola-aiheisia pelejä. Pelinkehittämiskilpailuun voi osallistua lokakuun 16. päivään asti. Voittajat julkistetaan 3. marraskuuta.

Lapsi koodaa peliä tietokoneella.
Peruskoululaiset kisaavat omassa sarjassaan ja sitä vanhemmat avoimessa sarjassa. Kuvituskuva. Kuva: Xamk
Linnea Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kouvolassa ryhdytään etsimään Suomen parhaita Kouvola-aiheisia pelejä.

Kyseessä on KouvolaGames22-pelinkehittämiskilpailu, jonka järjestävät yhteistyössä Kouvolan kaupunki, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk sekä kaupunkilehdet PK ja Ankkuri. Kilpailussa on kaksi sarjaa, joista toinen on tarkoitettu peruskoululaisille ja toinen sitä vanhemmille.

Kisaan voi osallistua, vaikka aikaisempaa koodauskokemusta ei löytyisikään, ja peli voidaan luoda esimerkiksi koululaisille tutuilla alustoilla kuten Scratch, Game Maker tai Unity. Kilpailla voi yksin tai joukkueena.

Peli voi olla mitä tahansa seikkailupeleistä roolipeleihin. Kriteerinä on kuitenkin saada Kouvola mukaan peliin tavalla tai toisella. Kisassa arvioidaan sitä, kuinka luontevasti, hauskasti ja tunnistettavasti Kouvola on saatu peliin mukaan.

Kisassa menestyjille on luvassa kunniamanintoja eri kategorioissa sekä sarjojen parhaille langattomat VR-lasit.

– Odotan todella suurella mielenkiinnolla, millaisia pelejä kilpailuun saapuu, millaisia pelillisiä näkemyksiä Kouvolasta, kun genrekin on täysin vapaa, sanoo kisavastaava Veli-Pekka Kelloniemi.

Kilpailuun voi osallistua lokakuun 16. päivään asti. Voittajat julkistetaan 3. marraskuuta.

Kouvolasta pelitaiteen pääkaupunki

Kouvola on jo pitkään tähdännyt Suomen pelitaiteen pääkaupungiksi. Kaupungissa on pelialan koulutusta sekä korkeakoulu- että ammattikoulutasolla. Kouvola halusi olla pelialan kuuma tukikohta jo kymmenisen vuotta sitten.

Lähes neljä vuotta sitten Kouvolaan saatiin Taiteen edistämiskeskuksen palkkaama läänintaitelija Jaakko Kemppainen, jonka tehtävänä on tutkia ja kehittää pelitaidetta.

Lue lisää: Kohta videopeleistä tulee salonkikelpoisia – pelitaide saa ensimmäisen läänintaiteilijansa

Nyt Kouvolaan muodostuu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin johdolla pelitaiteen pääkaupunki ja kansainvälinen tapahtumakokonaisuus vuosina 2022 ja 2023. Pelitaidetta tullaan esittelemään muun muassa tapahtumien, näyttelyiden ja kilpailujen kautta.

Lue aiheesta:

Minecraftiin tulee Kouvola, joka avataan pelaajien leikkikentäksi – unelma pelikaupungin tittelistä elää yhä, ja kaupunki aikoo lunastaa sen nyt

Kouvola tahtoo pelitaiteen pääkaupungiksi – 75 000 euron rahoitus mahdollistaa sen, että taidemuseo pääsee kokeilemaan uutta

Suosittelemme sinulle