Hyppää sisältöön

Poliisi: Jyväskylän lauantaisessa mopomiitissä ammuttiin ilotulitteita, keulittiin yleisön joukossa ja kiihdyteltiin ajoneuvojen seassa

Poliisi kertoo valvovansa mopomiittejä ja puuttuu niissä tapahtuvaan vaaralliseen toimintaan, rikkeisiin ja rikoksiin.

Poliisiauto Imatran poliisiaseman pihalla.
Poliisin mukaan ainakin osa Jyväskylän lauantaiseen mopomiittiin osallistuneista suhtautui uhmakkaasti poliisin läsnäoloon ja poliisiauton kulkua yritettiin estää. Kuva: Juulia Tillaeus / Yle
Heli Kaski

Sisä-Suomen poliisin alueella on ollut kuluvan kevään aikana jo useita kokoontumisajoja ja poliisi ennakoi ilmiön jatkuvan.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että Jyväskylässä oli lauantaina 14. toukokuuta satojen osallistujien mopomiitti, jossa oli mukana myös aikuisia autoilla.

Mopomiitit keräävät tavallisesti erityisesti nuoria yhteen.

Lauantaisessa kokoontumisessa oli poliisin mukaan mukana päihtyneitä nuoria, yleisön joukossa keulittiin kovilla nopeuksilla, ammuttiin ilotulitteita ja kiihdyteltiin sivullisten ajoneuvojen seassa.

Eri paikoissa liikkuneen mopomiitin aikana myös poliisiauton kulkua pyritiin estämään.

Poliisi kehottaa vanhempia keskustelemaan nuorten kanssa heidän menoistaan, ajoneuvoistaan ja mahdollisista mopojen virityksistä.

Poliisi kertoo, että se valvoo jatkossakin miittejä ja puuttuu niissä tapahtuvaan vaaralliseen toimintaan, rikkeisiin ja rikoksiin.

Täsmennetty ja täydennetty kello 19.51 otsikkoa siltä osin, että mopoilla keulittiin poliisin mukaan yleisön joukossa ja kiihdyteltiin ajoneuvojen seassa

Suosittelemme sinulle