Hyppää sisältöön

Pohjanmaan hyvinvointialueen asiakas- ja potilastietojärjestelmän kilpailutus käynnistyy uudelleen

Pohjanmaan hyvinvointialueen hallitus päätti esittää valtuustolle kilpailutuksen aloittamista. Alustava kustannusarvio on noin 30 miljoonaa euroa.

Tällä kertaa myös henkilöstö on tiiviimmin mukana potilastietojärjestelmän hankintaprosessissa. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Pohjanmaan hyvinvointialueen uuden potilastietojärjestelmän hankkiminen käynnistyy uudelleen.

Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän hallitus päätti maanantain kokouksessa esittää asiakas- ja potilastietojärjestelmän kilpailutuksen aloitusta kuntayhtymän valtuustolle.

Tällä hetkellä Pohjanmaan hyvinvointialueella on käytössä kuusi erilaista asiakas- ja potilastietojärjestelmää.

– Tämä kehitysprojekti on iso satsaus ammattilaistemme työvälineisiin, mutta tämä tehdään yhtä lailla asiakkaitamme ja potilaitamme varten. Ammattilaisilla täytyy olla ajantasainen tieto asiakkaasta tai potilaasta, jolloin hoito ja palvelu voidaan tuottaa sujuvasti ja turvallisesti, sanoo IT-johtaja Pia Haglund.

Yhtenäisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnan arvioidaan maksavan noin 20-30 miljoonaa euroa, riippuen hankittavan järjestelmäkokonaisuuden laajuudesta. Hankintaprosessin kustannusarvioksi on arvioitu noin 2,5 miljoonaa euroa.

Tällä kertaa myös henkilöstö on tiiviimmin mukana potilastietojärjestelmän hankintaprosessissa.

– Olemme perustaneet työryhmän, joka toimii koko kilpailutusprosessin ja käyttöönoton ajan. Henkilöstöä on tarkoitus osallistaa mukaan laajemmin prosessin edetessä. Lisäksi aluevaltuutetuista perustetaan parlamentaarinen ryhmä hankintaprosessin tueksi, kertoo aluehallituksen puheenjohtaja Anne Salovaara-Kero.

Edellinen Aster-potilastietojärjestelmän hankintaprosessi keskeytettiin muun muassa kustannussyistä viime vuoden lokakuussa. Tällä kertaa Pohjanmaan hyvinvointialue tekee kilpailutuksen yksin.

Lue lisää:

Eri järjestelmien käyttö aiheuttaa odotettua enemmän haasteita Pohjanmaan hyvinvointialueella – potilastietojärjestelmän kilpailutusta valmistellaan nyt toistamiseen

Onko parjatulle Aster-potilastietojärjestelmälle vaihtoehtoja? Kaksi kotimaista yritystä uskoo pystyvänsä samaan edullisemmin: "Toteutettavissa huomattavasti halvemmalla"

Suosittelemme sinulle