Hyppää sisältöön

Inarin kylään uusi koulu ehkä jo syksyllä 2024

Inarin uusi koulu on tulossa nykyisen paikalle Juutuanjoen rantaan, ja sen arvioidaan maksavan reilut 11 miljoonaa euroa. Neliöitä on tulossa noin 3500.

Inarin koulun neljällä kielellä
Inarin kirkonkylä on saamassa uuden koulurakennuksen parin vuoden päästä. Oppilaita koulussa on 150. Kuvituskuva. Kuva: Yle Sápmi
Marjukka Talvitie
Avaa Yle-sovelluksessa

Inarin kunnan koulujen uusimisessa siirrytään nyt Ivalosta Inarin kylälle. Inarin uusi koulu on tulossa nykyisen paikalle Juutuanjoen rantaan, ja sen arvioidaan maksavan reilut 11 miljoonaa euroa. Neliöitä on tulossa noin 3500.

Rakennushanke aiotaan toteuttaa kiinteistöleasing-rahoituksella, jossa kunta vuokraa koulun sen omistavalta rahoittajalta. Rakennushankkeissa epävarmuutta tuo tällä hetkellä rakennusalan hintojen nouseminen. Kunta vastaanottaa nyt rakentamiskumppaneilta ilmoittautumisia tarjousten täsmentämistä varten.

Kouluun tulee tilat esi- ja perusopetukselle, uusi liikuntasali sekä nuorisotilat.

– Rakentamisessa korostuvat tilojen muunneltavuus ja monikäyttöisyys, kunnan sivistysjohtaja Ilkka Korhonen sanoo kunnan tiedotteessa.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, uusi koulu on käytössä syksyllä 2024.

Tällä hetkellä Inarin koulun noin 150 oppilasta ovat pääosin väistötiloissa.

– Kunta sai nopealla aikataulla järjestettyä väliaikaiset tilat samaan pihapiiriin. Meillä kun on suomen- ja saamenkielisiä opetusryhmiä, niin pieniä opetustiloja tarvitaan aika paljon, rehtori Marja Seilonen sanoo kunnan tiedotteessa.

Inarin kylän koulurakentamisesta järjestetään kaikille avoin tiedotustilaisuus torstaina 19. toukokuuta Inarin koulun liikuntasalissa.

Lue myös:

Inarin Siida uudistui ja laajeni - uudet tilat avautuvat yleisölle kesäkuussa

Inarilaiset nuoret halusivat skeittiparkin ja sen myös saivat – joka kolmas kunta antaa asukkaille päätösvaltaa rahankäytössä

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle