Hyppää sisältöön

Poliisi määräsi ajokieltoon 16 kevyttä ajoneuvoa viikonlopun aikana Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Poliisi jatkaa kevyiden ajoneuvojen valvontaa tavanomaisen valvonnan yhteydessä.

Suzuki PV -mopo.
Kaikkiaan tarkastettiin 121 ajoneuvoa, joista 37 sai katsastusmääräyksen teknisten tai rakenteellisten puutteiden vuoksi. Kuva: Kasper Heimolehto / Yle
Tanja Heikkonen

Poliisi valvoi tehostetusti kevyitä ajoneuvoja viime viikonlopun aikana Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Kaikkiaan tarkastettiin 121 ajoneuvoa, joista 16 sai ajokieltoa ja 37 katsastusmääräyksen teknisten tai rakenteellisten puutteiden vuoksi.
Katsastusmääräyksen saivat myös mopot, jotka poliisi totesi liian kovaäänisiksi mittauksen perusteella. Yhden mopon poliisi takavarikoi rikoksen tekovälineenä, ja sakkoja viranomaiset kirjoittivat 28.

– Olimme valmistautuneet valvomaan myös mopojen kokoontumisajoja, mutta niitä ei tietojemme mukaan järjestetty viime viikonlopun aikana. Sen sijaan laittomassa tilassa olleita mopoja ja kevyitä moottoripyöriä tapasimme kylläkin, toteaa liikenneyksikön johtaja, komisario Pasi Rissanen Oulun poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisi jatkaa kevyiden ajoneuvojen valvontaa tavanomaisen valvonnan yhteydessä.

– Valtaosassa tarkastetuista ajoneuvoista asiat olivat kunnossa. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että poliisin etukäteistiedottamisella oli vaikutusta, koska normaalisti liikenteestä tavataan enemmän viritettyjä ja huonokuntoisia mopoja, Rissanen arvioi.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle