Hyppää sisältöön

Keski-Porin kirkossa saa jatkossa järjestää sateenkaarimessuja: Kynnystä kirkkoon astumiseksi on madallettava kaikille

Keski-Porin seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti tiukan äänestyksen jälkeen avata Keski-Porin kirkon ovet sateenkaarimessuille. Messut on tähän asti järjestetty rukoushuoneella.

Kirkon alttarin yläpuolella on Jeesusta esittävä alttaritaulu ja lasimaalaukset.
Keski-Porin kirkon alttari. Kuva: Soila Ojanen / Yle
Lore Korpelainen

Keski-Porin kirkossa voi jatkossa järjestää sateenkaarimessuja. Seurakuntaneuvosto hyväksyi eilen Satakunnan Seta ry:n aloitteen sateenkaarimessujen järjestämisestä kirkossa.

Päätös syntyi niukalla enemmistöllä äänin 8-7.

Kynnystä kirkkoon astumiseksi on Keski-Porin seurakunnan mukaan madallettava kaikille ihmisille.

– Seurakunnan tulee olla turvallinen tila kaikille. Sateenkaarimessut ovat kutsu kirkkoon ryhmälle, joka ei aina ole tuntenut itseään tervetulleeksi seurakunnan toimintaan, todetaan Keski-Porin seurakunnan tiedotteessa.

Toteutuessaan messut ovat osa seurakunnan jumalanpalveluselämää. Sateenkaarimessuja on tähän asti järjestetty Mikonkadun rukoushuoneella.

Sateenkaarimessu on erityisesti seksuaali - ja sukupuolivähemmistöille ja heidän läheisilleen suunnattu jumalanpalvelus.

– Tarkoituksena on messun yhteydessä antaa paikka, jossa on mahdollisuus kokoontua, tavata toisia samassa elämäntilanteessa ja viiteryhmässä olevia ihmisiä, todetaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme sinulle