Hyppää sisältöön

CNN vieraili Helsingin väestönsuojissa – yhdysvaltalainen toimittaja hämmästeli sitä, että lapset leikkivät ja uivat maanalaisissa tiloissa

Helsingin kalliosuojat tekivät toimittajaan suuren vaikutuksen. Myös hollantilaismedia vieraili väestönsuojissa tänä keväänä.

Ilmansulkuventtiili väestönsuojassa
Väestönsuojasta tehdään tiivis ilmansulkuventtiilillä. Kuva: Pasi Takkunen / Yle
Ulla Malminen

CNN:n toimittaja Nic Robertson on ällikällä lyöty, kun Helsingin pelastuslaitoksen varautumisen opettaja Tomi Rask esittelee hänelle muun muassa Hakaniemen väestönsuojaa.

CNN on tehnyt Helsingin kalliosuojista videon nettisivuilleen. (siirryt toiseen palveluun)

Videolla väestönsuojat ovat tavalliseen tapaan arkisessa hyötykäytössä. Lapset leikkivät Leikkiluolassa, pelaavat sählyä urheilukentällä ja uivat uima-altaassa. Autot on pysäköity parkkihalleihin.

Kriisitilanteessa tilat muuttuvat väestönsuojiksi, jotka vetävät suojiinsa noin 900 000 ihmistä.

Suomalainen käytännöllisyys tekee suuren vaikutuksen Robertsoniin, joka on kiinnostunut siitä, miten Venäjän naapurimaa Suomi on valmistautunut kriisitilanteisiin.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun suomalainen väestönsuojaus herättää kansainvälisen median huomion. Aiemmin tänä keväänä Yle kertoi, että Helsingin kalliosuojissa vieraili myös Hollantilainen nettijulkaisu Deciliter. (siirryt toiseen palveluun)

CNN:n vierailusta Hakaniemen kalliosuojassa kertoi ensin Iltalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Pääkaupungin yleisissä väestönsuojissa on miljoonien korjausvelka – osassa on vanhentunut ilmanvaihtotekniikka, joka päästää läpi myrkkykaasut

Suosittelemme sinulle