Hyppää sisältöön

Kynä, jolla Nato-hakemus allekirjoitettiin, myytiin nopeasti loppuun verkkokaupasta

Iltalehden toimittaja kirjoitti lainanneensa ulkoministerille kynää. Nyt samanmerkkinen kynä on loppunut verkkokaupasta, eikä sitä ollut aamupäivällä enää kuin muutama kappale yhdessä Stockmannin liikkeessä.

Pekka Haavisto allekirjoittaa Suomen Nato-hakemuksen.
Pekka Haavisto allekirjoitti Nato-hakemuksen 16,5 senttimetrin kynällä. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Tatu Kuukkanen,
Marika Harjumaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) Nato-hakemuksen allekirjoittamiseen käyttämä kynä on myyty loppuun Stockmannin verkkokaupasta. Myymälöissäkin kauppa on käynyt kiivana, ja aamupäivällä sitä oli hyllyssä enää Tampereen-liikkeessä muutama kappale.

Iltalehden toimittaja Jari Hanska kirjoitti tiistaina kolumnissaan kynästä, jolla Suomen historiallinen Nato-hakemus allekirjoitettiin valtioneuvoston linnassa.

Toimittaja kirjoittaa kolumnissaan lainanneensa Nato-hakemusta allekirjoittaneelle Haavistolle omaa kynäänsä ennen historiallista allekirjoitushetkeä.

Hanskan "Nato-kynä" maksoi kahdeksan euroa ja on väriltään kultainen. Hanska kertoo tarjonneensa Haavistolle kynävaihtoa, jotta ministerillä olisi allekirjoitushetkellä käytössään tilanteeseen soveltuva tyylikynä.

Toimittaja kertoo kolumnissaan, että kynä on hankittu Stockmannilta. Viestintäpäällikkö Rauha Kiljunen-Ruotsalainen Stockmannilta kertoo, että kolumni aiheutti ostoryntäyksen.

Kynää yritetään saada myyntiin taas mahdollisimman pian.

– Selvitämme tilannetta parhaillaan. Käymme läpi varastoja ja keskustelemme maahantuojan kanssa, mikä on kynän saatavuustilanne, Kiljunen-Ruotsalainen sanoo.

Kauppa kuvailee 16,5 senttimetrin kynää "linjakkaaksi ja leikkisäksi".

Kultainen Hay Bullet kuulakärkikynä.
Iltalehden toimittaja kertoi kolumnissaan tarjonneensa Pekka Haavistolle kynänvaihtoa, jotta ulkoministerillä olisi historiallisella hetkellä käytössään tilanteeseen sopiva tyylikynä. Kuva: Kuvakaappaus Stockmann verkkokaupasta

Kiljunen-Ruotsalainen kertoo, että kysyntä yllätti iloisesti Stockmannin. Itse hän on kyllä nähnyt kyseisen kynän, mutta ei ole kirjoittanut sillä.

– Kun saadaan kynää lisää, niin kokeilen, miltä se tuntuu ja kuinka hyvää jälkeä sillä tulee, viestintäpäällikkö kaavailee.

Suomen ja Ruotsin Nato-suurlähettiläät toimittivat maiden jäsenyyshakemukset sotilasliitto Naton pääsihteerille Jens Stoltenbergille tänään Brysselissä.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta 19.5. kello 23:een saakka.

Lue myös:

Lue Suomen historiallinen hakemuskirje Natolle sanasta sanaan

Yle seuraa Suomen Nato-prosessia

Eduskuntatalon kansainvälinen kuhina vaihtui yön hiljaiseen historiankirjoitukseen – nämä 26 kuvaa kertovat historiallisesta Nato-keskustelusta

Suosittelemme