Hyppää sisältöön

Poliisi rauhoittelee imatralaisia: Ulkona liikkumista tai väkivaltaa kaduilla ei tarvitse pelätä

Imatra on noussut uutisotsikoihin viime aikoina bussikuskin tapon yrityksen ja pizzeriayrittäjän pahoinpitelyn vuoksi. Sekä Imatran poliisi että kaupunki muistuttavat, että poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä on kaupungin väkilukuun suhteutettuna normaalin yleisellä tasolla.

Kahdet kengät: leveämmät ruskeat kevytjalkineet ja kapeammat perusmaiharit, mustat.
Imatralaisten nuorten tilanne ja hyvinvointi ovat nousseet valtakunnan mediaan ja sitä kautta aiempaa aktiivisempaan julkiseen keskusteluun. Kuvituskuva. Kuva: Kiira Ikävalko / Yle
Tanja Hannus

Poliisi on ottanut kantaa Imatralla erityisesti eilen lisääntyneeseen julkiseen keskusteluun kaupungin turvallisuustilanteesta.

Taustalla on Iltalehden (siirryt toiseen palveluun) tiistaina julkaisema juttu, jossa käydään läpi esimerkiksi imatralaisen bussikuskin joutuminen rajun väkivallan kohteeksi. Alaikäisistä nuorista kaksi sai syytteen tapon yrityksestä ja yksi avunannosta tapon yritykseen.

Aiemmin Imatralla on uutisoitu myös nuorten pizzeriayrittäjäpariskuntaa kohtaan osoittamasta väkivallasta ja häirinnästä.

Kaakkois-Suomen poliisi julkaisi sosiaalisessa mediassa (siirryt toiseen palveluun) tiistai-iltana päivityksen, jossa se rauhoittelee imatralaisia.

Paikkakunnan poliisien mukaan Imatralla ei tarvitse erityisesti pelätä ulkona liikkumista tai väkivaltaa kadulla, mutta asukkaiden huoli turvallisuudesta kuullaan ja se otetaan tosissaan.

Rikosten määrä normaalin yleisellä tasolla

Myös Imatran kaupunki otti kantaa Iltalehden artikkeliin. Kaupungin turvallisuuspäällikkö Emil Stigman muistuttaa blogitekstissään (siirryt toiseen palveluun), että ongelmista pitää puhua avoimesti, mutta niillä ei voi leimata koko kaupunkia.

– Kun vain marginaalisen pieni joukko nuorista tekee vakavia väkivaltarikoksia, on uhkana leimata kaikki nuoret rikollisiksi ja maalata toimintaympäristömme vaaralliseksi, Stigman toteaa.

Hänen mukaansa Imatralla esille nousevien ja poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä on kaupungin väkilukuun suhteutettuna normaalin yleisellä tasolla.

– Tämä tarkoittaa sitä, että vertailtaessa Imatraa väkiluvultaan samansuuruisiin kaupunkeihin ja kuntiin, ei merkittävää ja oleellista poikkeamaa ole kuluvan vuoden ajalta havaittavissa. Henkeen ja terveyteen liittyvien rikosten määrä onkin ollut Imatralla tilastojen valossa viime vuonna laskussa kahteen tätä edeltävään vuoteen verrattuna, Stigman kirjoittaa blogitekstissään.

Suosittelemme sinulle