Hyppää sisältöön

Forssan seudulla kaivataan lisää kehitysvammaisten perhehoitajia

Kehitysvammaisten KeVa-perhehoidon ennakkovalmennus alkaa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä syksyllä 2022.

Kehitysvammainen Laura Saari pitää kiinni isänsä Jouni Saaren kädestä.
Tavoitteena on antaa perhehoidossa olevalle henkilölle mahdollisuus perheenomaiseen hoitoon ja läheisiin ihmissuhteisiin. Kuvituskuva. Kuva: Jaani Lampinen / Yle
Anne-Maria Niskanen

Forssan seudulla on pulaa kehitysvammaisten perhehoitajista. Seudulla on tällä hetkellä yhteensä noin kymmenen kehitysvammaisten perhehoitajaa. Perhehoito voi olla osapäiväistä, tilapäistä tai jatkuvaa.

– Tarvetta on erityisesti uusille tilapäisille perhehoitajille, kertoo kehitysvammahuollon palveluohjaaja Susanne Molander Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymästä.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä etsii parhaillaan uusia perhehoitajia kehitysvammaisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Uusien perhehoitajien ennakkovalmennus alkaa 30. elokuuta.

– Laki edellyttää, että ennen kuin voi aloittaa perhehoitajana, niin pitää saada ennakkovalmennusta, Molander kertoo.

Edellisessä valmennusryhmässä oli Susanne Molanderin mukaan noin kymmenen vapaaehtoista. Valmennuksessa saatava tieto auttaa tekemään päätöksen perhehoitajaksi ryhtymisestä.

Ennakkovalmennus koostuu seitsemästä arki-iltapäivän ryhmätapaamisesta, jotka kestävät noin kolme tuntia kerrallaan. Osallistujien toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan osa tapaamisista voidaan järjestää verkossa. Ennakkovalmennukseen kuuluu myös vähintään yksi tapaaminen perheen kotona.

Ennakkovalmennukseen voi ilmoittautua (siirryt toiseen palveluun) 30.6.2022 mennessä.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle