Hyppää sisältöön

Kulikovalle maukas voitto karsinnan ykkössijoitetusta – Ranskan avoimen pääsarja vain yhden voiton päässä: "Olen vain nauttinut olostani"

Anastasia Kulikova pelaa uransa ensimmäistä Grand Slam -turnauksen karsintaa ja on enää yhden voiton päässä pääsarjapaikasta.

Tennispelaaja Anastasia Kulikova lyö palloa.
Anastasia Kulikova on voittanut kaksi ottelua Ranskan avoimen tennisturnauksen karsinnoissa. Kuva: Lehtikuva
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen naistenniksen ykköspelaaja Anastasia Kulikova, 22, kukisti Ranskan avoimen tennisturnauksen toisella karsintakierroksella venäläisen Anastasia Potapovan 5–7, 7–6, 6–3 liki kolmen tunnin tahkoamisen jälkeen. Potapova, 21, oli karsinnan ykkössijoitettu ja on maailmanlistalla 78. sijalla, kun Kulikova on maailmanlistan 193:s.

Kulikova pelasi ottelussa ennakkoluulottomasti ja Potapova joutui ensimmäisessä erässä alakynteen. Kulikovalla oli erässä peräti neljä eräpalloa sekä omissa että vastustajan syötöissä. Potapova nousi kuitenkin sitkeästi suomalaisen rinnalle ja meni ohi.

Toisen erän alku oli Kulikovalle vaikea, sillä hän joutui nopeasti 0–3-tappioasemaan. Murtojen sävyttämässä erässä Kulikova nousi taistelemaan ja nappasi erävoiton katkaisupelissä. Kolmannessa erässä Kulikova ratkaisi pelin ensin murtamalla Potapovan syötön siirtyen 4–2-johtoon ja sen jälkeen pitämällä oman syöttönsä.

– Tunnen oloni ja pelini todella hyväksi täällä! Olosuhteet ja tunnelma ovat loistavat, olen vain nauttinut olostani ja ihmisistä, sanoi Kulikova Tennisliiton nettisivuilla.

Kulikova oli tyytyväinen asenteeseensa ja keskittymiseensä.

– Olin todella nälkäinen ja halusin voittaa.

Ensimmäistä Grand Slam -turnauksen karsintaansa pelaava Kulikova on nyt enää voiton päässä pääsarjasta, sillä pääsarjapaikka aukeaa kolmella voitolla. Karsinnan finaalissa hän kohtaa Belgian Ysaline Bonaventuren, joka on maailmanlistalla sijalla 170.

27-vuotias ja niin ikään vasenkätinen Bonaventure on ollut parhaimmillaan maailmanrankingissa sijalla 116 heinäkuussa 2018. Kulikova ja Bonaventure ovat kohdanneet kerran aiemmin, vajaa kaksi kuukautta sitten Ranskan Croissy-Beaubourgin ITF-turnauksen puolivälierissä. Tuolloin belgialainen voitti ottelun 2–6, 6–4, 6–2.

– Hänen pelityylinsä on erilainen ja vähän outokin. Enimmäkseen kuitenkin suoraa ja kovaa lyöntiä tiedossa. Tiedän minulla olevan mahdollisuus, yritän parhaani.

Päivitetty kello 18.50: Lisätty Kulikovan kommentit.

Lue myös:

Anastasia Kulikovan tennisura on vahvassa nousussa, vaikka viime vuosiin mahtuu kaikenlaista – Suomen kaikkien aikojen ykkönen: "Pelilliset mahdollisuudet ovat ihan kärjessä"

Suosittelemme