Hyppää sisältöön

Toimittajan törkeä vihjailu järkytti jääkiekon MM-historiaa tehnyttä naisvalmentajaa: "Anteeksi, mitä yrität oikein sanoa?"

Kanadalainen Jessica Campbell, 29, kuuluu Toni Söderholmin johtamaan Saksan valmennustiimiin jääkiekon miesten MM-kisoissa. Slovakialaistoimittajan kysymys keskiviikon harjoitusten jälkeen tyrmistytti kanadalaista.

Miesten jääkiekon MM-kisoissa ensimmäisenä naisena valmentanut kanadalainen Jessica Campbell median tentattavana Helsingissä 18.5.2022.
Omaa luisteluvalmennusyritystään pyörittävä Jessica Campbell työskentelee jääkiekon MM-kisoissa Saksan apuvalmentajana. Kuva: Tommi Penttinen
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon miesten MM-kisoissa tehdään historiaa, kun ensimmäistä kertaa jonkin maan valmennusryhmässä on mukana myös nainen. Luistelu- ja yksilövalmennukseen urallaan erikoistunut 29-vuotias kanadalainen Jessica Campbell nostettiin keväällä Nürnbergin DEL-joukkueen valmennustiimiin mukaan, ja hän sai heti paljon vastuuta muun muassa joukkueen ylivoimapelistä.

Campbell on entinen jääkiekkoilija, joka pelasi pelaajaurallaan yhdet MM-kisat.

Muutama viikko sitten Campbell valittiin myös Toni Söderholmin johtamaan Saksan maajoukkueen valmennustiimiin, jossa hän vastaa muun muassa joukkueen alivoimapelistä. Campbellin saama mediahuomio on ollut Helsingissä suurta, ja hän saa edelleen vähättelyä osakseen.

Keskiviikkona Saksan harjoitusten jälkeen slovakialaisen tv-ryhmän naistoimittaja esitti Campbellille kysymyksen, joka tyrmistytti valmentajaa.

– Millaista se on olla joukkueessa, kun olet kaunis nainen ja joukkue on täynnä komeita miehiä? Ehkä tykkäät enemmän joistain tietyistä miehistä kuin toisista, toimittaja vihjaili.

– Anteeksi, en ymmärrä, mitä yrität sanoa, Campbell hämmästeli.

Toimittaja toisti kysymyksen, ja Campbell vastasi vaivaantuneena.

– Tämä on työni ja ammattini. Pelaajat tekevät omaa työtään. Meillä on vahva suhde pelaajien kanssa jääkiekkoon liittyen, eikä tähän liity mitään muuta.

Jessica Campbell ja Tom Rowe Saksan penkin takana jääkiekon MM-kisoissa 2022.
Kokenut kiekkomies Tom Rowe (oik.) valmensi loppukaudella Nürnbergiä, ja hän pyysi Campbellin (vas.) mukaan tiimiinsä. Molemmat ovat nyt myös Saksan apuna. Kuva: IMAGO/ActionPictures/ All Over Press

Tv-haastatteluiden jälkeen Campbell mainitsi joukkueen mediavastaavalle, ettei hän pitänyt slovakialaistoimittajan esittämistä kysymyksistä. Söderholmin mukaan päätös ottaa Campbell mukaan tiimiin on vain ja ainoastaan jääkiekkoon liittyvä päätös.

Suomalaisvalmentaja sanoo, että Campbell on tuonut joukkueeseen juuri sellaista uutta virtaa, mitä valinnalla haettiinkin.

– Vastaanotto pelaajien keskuudessa on ollut hyvä. Hänen silmänsä tekniselle osaamiselle on aika hyvä, ja hän on tehnyt ennenkin sellaista työtä. Hänellä on paljon energiaa ja hän hakee väsymättä ratkaisuja ilmeneviin ongelmiin, Söderholm kehuu.

Lue myös:

"Kaukalon taskuvaras" – tällainen on Leijonien tuore NHL-vahvistus Esa "Nahka" Lindell, kuka putoaa Suomen puolustuksesta pois?

Kommentti: Täysi farssi! Kansainvälinen jääkiekkoliitto viestitti, että pelaajien turvallisuus ei heitä kiinnosta – päähän saa taklata

Esa Lindell liittyy Leijoniin – Suomen MM-joukkueessa on nyt yhdeksän puolustajaa

Suosittelemme