Hyppää sisältöön

Reetta Hurske juoksi uransa nopeimman kauden avauskisan – parantamisen varaa jäi: "Vähän ärsyttää, kun tuli kova kolhu aitaan"

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske kellotti Italiassa 100 metrin aitajuoksussa ajan 12,94, joka on hänen uransa kolmanneksi paras tulos. Pika-aiturin ennätys 12,78 on kolmen vuoden takaa.

Reetta Hurske juoksi ennätyksensä Saksassa. Kuva vuodelta 2022.
Reetta Hurske, 27, on uransa parhaassa alkukesän kunnossa.
Joel Sippola

Pika-aituri Reetta Hurske on juossut 100 metrin aidat 12,94 ulkoratakauden avauksessaan Pohjois-Italian Savonassa. Hurske oli kilpailun ykkönen. Tuulta kilpailussa oli +0,7.

Hurske juoksi uransa parhaaseen kauden avaukseen.

Aika on Hurskeen uran kolmanneksi paras. 27-vuotiaan urheilijan ennätys on kolme vuotta sitten juostu 12,78. Hurskeen viime kesän parhaaksi jäi 12,96.

Suomalaisaituri teki hallikaudella 60 metrin aidoissa ennätyksensä 7,93.

– Vähän ärsyttää, kun tuli puolessamatkassa kova kolhu aitaan. Olisin muuten päässyt alle 12,90:n, Hurske tuumi Urheiluliiton tiedotteessa.

– On ollut hyvä harjoituskausi. Olen siihen tosi tyytyväinen. Osasin sen perusteella odottaa alle 13 sekunnin aikaa. Harmi vain, ettei nyt ollut toista juoksua.

Hurske harmitteli myös sitä, että toiseksi tullut Luminosa Bogliolo (12,99) juoksi sen verran kaukana hänestä, ettei saanut italialaisesta kunnon kirittäjää.

– Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että sain pidettyä rytmin hyvin läpi juoksun, vaikka puolivälissä tuli kova kolhu. Juoksu lähti alusta asti hyvin liikkeelle.

Hurske jäi Münchenin EM-kisarajasta 12,93 vain sadasosan. MM-kisojen tulosraja on 12,84, mutta Hurske ei ota rajojen rikkomisesta paineita.

– Tilanne rankingissa näyttää sen verran hyvältä, että saan kaikessa rauhassa vain kisata kovia kisoja, Hurske sanoi.

Lue myös:

Annimari Korte on täyttänyt uuden valmentajansa asettamat tavoitteet – ennätysvireen löytyminen kesällä voi riittää jopa EM-mitaleille

Hurske aitoi voittoon ennätyksellään ja hätyytteli Nezirin SE:tä

Halliennätyksensä juossut Reetta Hurske iloitsi: "Taisi olla uran parasta vauhtia tähän mennessä"

Suosittelemme sinulle