Hyppää sisältöön

BK-46 palasi käsipallon Suomen mestariksi – pitkään ja hartaasti metsästetty titteli sai konkaritkin sanattomiksi

Karjaalainen BK-46 hävisi käsipallon miesten finaalisarjan ensimmäisen ottelun, mutta jyräsi sen jälkeen mestariksi. Valmentaja Andreas Rönnberg oli mukana pelaajana, kun BK juhli mestaruutta edellisen kerran 16 vuotta sitten.

BK-46 palasi pitkän tauon jälkeen mestaruuskantaan
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Karjaalainen BK-46 palasi käsipallon miesten mestaruuskantaan 16 vuoden tauon jälkeen. BK-46 voitti helsinkiläisen Dickenin 33–19 (15–11) ja mestaruuden otteluvoitoin 3–1. Mestaruus oli karjaalaisille jo seurahistorian 21:s, edellisen kerran he olivat ykkösiä vuonna 2006.

Valmentaja Andreas Rönnberg oli edellisen kerran voittamassa mestaruutta BK:n rivistössä. Hän myönsi olevansa jo niin vanha, ettei enää muista, miltä tuntui voittaa mestaruus pelaajana.

– Valmentaja välillä tuntee itsensä avuttomaksi. Sitä pystyy auttamaan ainoastaan vaihdoilla tai taktisesti. Tuntuu, että pitäisi olla kentällä ottamassa vastuuta, mutta onneksi meillä on monia kokeneita pelaajia, jotka tekevät sen. Luotan heihin, Rönnberg sanoi.

– Olen h*****in ylpeä jätkistä, että he pystyvät tällaiseen. Tuntuu myös helpottavalta, koska joukkueeseen kohdistui niin paljon odotuksia ja Karjaa on käsipallopaikkakunta.

Dicken aloitti ottelun vahvasti, mutta BK-46 ei päästänyt kotijoukkuetta karkuun. Kymmenen minuutin pelin jälkeen karjaalaiset ottivat pelin haltuunsa ja repäisivät maalieron ensimmäisellä jaksolla viiteen maaliin.

Toisella jaksolla Dicken pystyi nousemaan maalin päähän tilanteessa 17–18, mutta muun muassa BK-46:n tehohyökkääjät Nico Rönnberg ja Sebastian Säkkinen pitivät maaleillaan huolen, että ero pysyi tarpeeksi suurena. Säkkinen viimeisteli 11 ja Rönnberg 8 maalia. Maalivahti Mikael Heinonen taasen piti 15 torjunnallaan Dickenin maalitilin kurissa.

– Olen aika sanaton. Aivan sanaton. Tätä on metsästetty pitkään ja hartaasti, ja nyt viimein (mestaruus) tulee ansaitusti meille kotiin Karjaalle, syksystä 2012 asti BK:n liigajoukkueessa pelannut "Mixu" Heinonen sanoi.

Dicken voitti finaalisarjan ensimmäisen ottelun, mutta sen jälkeen BK voitti seuraavat kolme ja piti vastustajan alle 20 maalissa voittopeleissään. Rönnbergin mukaan Dicken palautti BK:n sopivasti maan pinnalle, Heinosen mielestä joukkueen voiton salaisuus oli tiivis puolustuspeli.

– Se on toiminut koko kauden uskomattoman hyvin. Pysyimme taktiikassa, jonka Gea (valmentaja Andreas Rönnberg) on laatinut. Meillä ei oikeastaan ole ollut mitään, mikä ei ole toiminut tällä kaudella. Kaikki on natsannut ja tässä on lopputulos.

Myös Suomen parhaaksi käsipalloilijaksi tituleerattu Nico Rönnberg oli voiton ratkettua hämmentynyt. Mestaruus oli hänelle jo uran kuudes, edelliset voitot olivat tulleet Riihimäen Cocksin riveissä. Rönnbergin mielestä BK:n leveä materiaali oli vain yksi tekijä mestaruustaistossa.

– Tänäänkin nähtiin, että Dicken oli tosi väsynyt. Oli tasaista 40 minuuttia ja sitten laitoimme uuden vaihteen päälle. Sama oli viikko sitten. Vaikka ottelu oli suht tasainen 40 minuuttia, niin he väsyivät ja me mentiin täysillä loppuun asti, Rönnberg sanoi ja jakoi kiitosta kohti äänekkäästi koko ottelun ajan kannustanutta karjaalaisnurkkausta.

– Tämä oli vieraspeli, mutta tuntui kuin olisi ollut kotipeli. Olen tosi kiitollinen, että he ovat jaksaneet tsempata meitä myös vaikeilla hetkillä, Rönnberg kiitti.

Viime vuosina miesten käsipallovaltikkaa on pitänyt tiukasti hallussaan Riihimäen Cocks, mutta tänä vuonna Cocks joutui tyytymään pronssimitaleihin. Dicken ja BK-46 olivat kauden kaksi kovinta joukkuetta. Dicken voitti runkosarjan tasapisteissä BK-46:n kanssa ja ylemmässä jatkosarjassa BK-46 voitti kaikki yhdeksän otteluaan.

Haastattelut Felicia Räihä.

Lue myös:

Käsipallossa jysähti! BK-46 syrjäytti Cocksin valtaistuimelta – suurseurassa kuohuu: "Meillä on ollut paljon ongelmia"

Suosittelemme sinulle