Hyppää sisältöön

Reutersin mukaan Suomi kieltää ydinaseet ja Naton tukikohdat maaperällään – pääministeri Marin: "Reuters on jälleen uutisoinut virheellisesti kommenttejani"

Reuters viittaa Marinin italialaiselle Il Corriere Della Sera -sanomalehdelle antamaan haastatteluun. Haastattelussa Marin toteaa, ettei tämä olisi mahdollista ilman Suomen suostumusta.

Sanna Marin ja Mario Draggi kättelevät.
Pääministeri Sanna Marin tapasi Italian pääministerin Mario Draghin Roomassa 18. toukokuuta. Kuva: Tiziana Fabi / AFP
Petri Burtsoff
Avaa Yle-sovelluksessa

Pääministeri Sanna Marin arvostelee kansainvälistä uutistoimistoa Reutersia hänen kommenttiensa virheellisestä uutisoinnista.

Reuters uutisoi tänään, ettei Suomi salli ydinaseiden tai Naton sotilastukikohtien sijoittamista maahan.

Reuters on käyttänyt uutisessaan lähteenä Italian johtavaa sanomalehteä Il Corriere Della Seraa, jolle Marin antoi hiljattain haastattelun.

Marin kirjoittaa Twitterissä, ettei hän ole sulkenut ovia miltään tulevilta ratkaisuilta koskien Nato-jäsenyyttä, vaan kuvannut Suomen keskittyvän nyt jäsenyysneuvotteluihin. Marin sanoo pyytäneensä Reutersilta oikaisua uutiseen.

Reuters on mitä ilmeisimmin tulkinnut väärin italiankielistä lehtijuttua Marinin haastattelusta.

Haastattelussa Marinilta kysytään miten hän suhtautuu pysyvien Nato-tukikohtien tai ydinaseiden sijoittamiseen Suomeen.

Marin vastaa seuraavasti.

– Tämä ei ole ajankohtainen keskustelu, emmekä neuvottele tästä teemasta juuri nyt. Nämä ovat kansallisia päätöksiä. Kukaan ei tule Suomeen ja määrää sinne sijoitettavaksi ydinaseita tai pysyviä tukikohtia ellei Suomi niitä halua. Eli tämä teema ei ole agendalla. En sitä paitsi usko, että kenelläkään on kiinnostusta sijoittaa ydinaseita tai avata Naton tukikohtia Suomeen, Marin sanoo.

Suosittelemme sinulle