Hyppää sisältöön

Dronen lennättäjä sai sakot – Tampereen keskusta on kisojen ajan lentokieltoaluetta

Keskiviikkoillan aikana poliisi havaitsi kaksi dronea ilmassa keskustan alueella.

Tampereen Keskustorin Kesäkeidas-alue ilta-auringon paistaessa. Tori täynnä ihmisiä istumassa ja seuraamassa peliä, etualalla kuvassa myös suihkulähde.
Tampereen keskusta on lentokieltoaluetta MM-kisojen ajan. Kuva: Jarkko Vuolle / Yle
Pasi Punkari
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen keskustan ja areenan alue on MM-kisojen ajan lentokieltoaluetta. Tästä huolimatta poliisi havaitsi keskiviikkoillan aikana kaksi dronea ilmassa keskustan alueella. Poliisi tavoitti toisen lennättäjistä ja hän sai päiväsakkoja ilmailurikkomuksesta.

– Jokaisen dronen lennättäjän pitää tarkistaa mahdolliset lentokieltoalueet Traficomin -sivuilta ennen lennättämistä, muistuttaa komisario Petri Kollanen Sisä-Suomen poliisista.

Poliisi on aiemmin havainnut yhden dronen keskustan lähistöllä, mutta lennättäjää ei löytynyt.

Poliisilla itsellään on lupa ja valmius lennättää dronea lentokieltoalueella tilanteen niin vaatiessa. Tampereen keskustan ja areenan alueella on voimassa tilapäinen ilmailun rajoitusalue 30. toukokuuta saakka.

Muuten jääkiekkoilta sujui poliisin mukaan keskustan alueella suhteellisen rauhallisesti suuresta väkimäärästä huolimatta. Poliisin kiinniottamaksi päätyi yhdeksän päihtynyttä häiriökäyttäytyjää.

Kahtena edellisenä iltana poliisi on löytänyt Tampereella junanraiteilta päihtyneen henkilön. Keskiviikkoiltana raiteilla hortoilleelle henkilölle kirjoitettiin sakko junaliikenteen häiritsemisestä. Junaliikenne jouduttiin pysäyttämään kyseisen henkilön tavoittamiseen asti.

Suosittelemme