Hyppää sisältöön

Väite Kymiringin rahoittamisesta veronmaksajien pussista saa tyrmäyksen: kaupunginjohtaja kiistää Lahden lainoittaneen ratayhtiötä

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen teroittaa, että oikeuskanslerille ja poliisille viety viranhaltijapäätös koski vain tapahtumayhtiö Lahti Eventsin luottolimiitin muutosta.

Droonikuva KymiRingin moottoriradan ja varikkoalueen yläpuolelta.
Lahden kaupungin yhtiö Lahti Events tuottaa muun muassa Kymiringillä Iitissä järjestettävän MotoGP-tapahtuman. Arkistokuva Iitin moottoriradan ja varikkoalueen yläpuolelta. Kuva: Antro Valo / Yle
Sini Ojanperä

Lahden kaupungin mukaan väite sen osallistumisesta Kymiringin rahoittamiseen on perätön. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen toteaa, ettei Lahti ole koskaan myöntänyt lainaa Kymiring Oy:lle.

Yle uutisoi eilen viranhaltijapäätöksestä tehdyn kantelun käsittelyn päättymisestä ja asian menemisestä poliisitutkintaan.

Kantelun mukaan Lahden kaupungin viranhaltija myönsi marraskuussa 2019 Lahti Eventsille 2,8 miljoonan euron pitkäaikaislainan. Kantelussa katsotaan, että kyse on ollut Kymiring Oy:n rahoittamisesta. Lahden kaupungin omistamalla Lahti Eventsillä on sopimus tapahtumien järjestämisestä Kymiringillä.

Apulaisoikeuskansleri päätti kantelun käsittelyn. Asiasta on tehty myös rikosilmoitus, jonka perusteella poliisi näillä näkymin aloittaa esitutkinnan. Poliisi ei ole kertonyt mahdollisia tutkittavia rikosnimikkeitä tai keitä tutkinta koskisi.

Entinen kaupunginvaltuutettu Seppo Korhonen viittaa kantelussaan 22. marraskuuta 2019 tehtyyn päätökseen. Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen tähdentää, ettei päätöksessä ollut kyse pitkäaikaislainan antamisesta Kymiringille.

Kantelun ytimessä olevan päätöksen perusteluosassa todetaan, että Lahti Events Oy:n luottolimiitin käytössä oleva määrä muutetaan pitkäaikaiseksi luotoksi toiminnan edellytysten ja maksuvalmiuden turvaamiseksi.

Viranhaltijapäätöksellä Lahti Events Oy:lle myönnettiin 2,8 miljoonan euron pitkäaikainen luotto tietyin ehdoin.

Juttua on täydennetty 20.5. kello 15.12: Lisätty kaupunginjohtaja Pekka Timosen haastattelu kuunneltavaksi.

Suosittelemme sinulle