Hyppää sisältöön

Heinäkuu on suosituin hääkuukausi Ylä-Savossa – helmikuussa järjestetty vihkihetki ei ole vähentänyt kesähäiden määrää

Eniten häitä siirrettiin eteenpäin vuonna 2020. Tänä kesänä hääpäiviä varataan jälleen korona-aikaa edeltävään tahtiin.

Ett brudpar står och håller om varandra, bruden håller i en stor brudbukett.
Kesähäitä järjestetään jälleen. Vihkimisten määrä väheni korona-aikana, mutta nyt on palattu normaaliin määrään. Kuva: rubanok@i.ua
Anne-Pauliina Rytkönen

Heinäkuu on kesän suosituin kuukausi naimisiinmenolle Ylä-Savossa. Seurakuntayhtymän alueella on varattu pelkästään heinäkuulle yhteensä 19 vihkipäivää. Kesäkuussa kirkkohäitä on varattu tähän mennessä 5 ja elokuulle 14.

Ylä-Savon seurakuntayhtymästä kerrotaan, että hääpäiviä varataan jälleen korona-aikaa edeltävään tahtiin. Eniten häitä siirrettiin eteenpäin vuonna 2020, jolloin järjestettiin ainoastaan 39 kirkkohäät. Kuluvalle vuodelle vihkivarauksia on tehty tähän mennessä yhteensä 54.

Iisalmen seurakunnan kirkkoherra Sanna Komulainen kertoo, että Iisalmessa suosituin vihkikirkko on Kustaa Aadolfin kirkko. Helmikuussa järjestetty ja suosituksi osoittautunut vihkihetki ei ole vähentänyt kesähäiden määrää.

Lapinlahden seurakunnan kirkkoherra Lauri Jäntin mukaan vihkimisten määrä väheni korona-aikana, mutta nyt on palattu normaaliin määrään. Lapinlahdella järjestetään kirkkohäitä noin 10 vuodessa.

Naimisiin voi mennä myös digi- ja väestötietovirastossa. Kuopion toimipisteessä pareja vihitään keskiviikkoisin ja perjantaisin. Netissä olevan ajanvarauskalenterin mukaan tulevalle kesälle on vielä runsaasti vihkiaikoja jäljellä.

Aiheesta aiemmin:

Harvinainen päivämäärä 22.2.2022 sai kuopiolaisparit liikkeelle: yksistään Kuopiossa vihitään tänään tiistaina kuutisenkymmentä hääparia

Koronapelko haihtumassa – vihkialttari kutsuu jälleen hääpareja

Suosittelemme sinulle