Hyppää sisältöön

Lyon otti Mestarien liigan valtikan takaisin ja nappasi mestaruuden ennakkosuosikki-Barcelonan nenän edestä

Olympique Lyonnais juhlii jo kahdeksatta jalkapallon naisten Mestarien liigan mestaruutta. Se palasi voittajaksi vuoden tauon jälkeen, kun viime vuonna mestariksi nousi sen tämäniltainen vastustaja Barcelona.

Lyonin norjalaispelaaja Ada Hegerberg nostaa Mestarien liigan voittopokaalia.
Ada Hegerberg teki ottelussa yhden maalin. Se oli hänen 59:s Mestarien liigan osuma. Kuva: Getty Images
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Olympique Lyonnais voitti Barcelonan 3–1 jalkapallon naisten Mestarien liigan loppuottelussa, ja kymmenettä kertaa finaalissa ollut Lyon voitti jo kahdeksannen mestaruutensa.

Viime kaudella Mestarien liigan voittanut Barcelona on kulkenut myös tällä kaudella voitosta voittoon ja hallinnut kaksikon edellisiä kohtaamisia, joten se oli loppuottelun ennakkosuosikki. Lyon ei ennakkoasetelmista välittänyt, sillä se latoi heti ensimmäiseen puoleen tuntiin kolme maalia ja puolusti toisen puoliajan sen verran tehokkaasti, ettei Barcelona pystynyt kuin yhteen kavennusmaaliin.

Ottelu ei ollut ehtinyt vanhentua kuin kuusi minuuttia, kun keskikenttäpelaaja Amadine Henry taisteli pallon itselleen ja tykitti komean laukauksen maalin perukoille. 23. minuutin kohdalla koko ottelun mainiosti pelannut Ada Hegerberg puski jo toisen osuman Lyonille ja viimeisteli näin 59:nnen Mestarien liigan maalinsa 60:ssä pelaamassaan ottelussa. Eikä aikaa ehtinyt tämän jälkeen kulua kuin kymmenen minuuttia lisää, kun Catarina Macario viimeisteli Hegerbergin syötöstä 3–0.

Barcelonan kapteeni Alexia Putellas näytti joukkueelleen mallia ja kavensi tilanteeksi 1–3 vielä ennen puoliaikaa, mutta tämän enempää ei maaleja ottelussa nähty.

Tilanteita toki oli, sillä toisella puoliajalla Barcelona haki vimmatusti kavennusmaalia, mutta ei päässyt poikkipuuta lähemmäksi. Lyonin päävalmentaja Sonia Bompastor oli saanut joukkueensa pelaamaan haluamallaan tavalla, sillä Lyonilla ei ollut kahden maalin johdossa enää mihinkään kiirettä ja se pystyi tilkitsemään puolustuksensa tarpeeksi tiiviiksi.

– Olen superonnellinen, että tein maalin, koska se auttoi meidät asettumaan tuohon otteluun. Tuo pysyy muistoissani ikuisesti, Henry sanoi ottelun jälkeen.

– En yleensä tee maaleja, mutta tämä antoi minulle itseluottamusta ja halua pelata vielä enemmän.

Ottelun päätuomarina toimi suomalainen Lina Lehtovaara, jolla riitti etenkin toisella puoliajalla töitä. Lehtovaara joutui jakamaan Lyonin pelaajille kolme ja Barcelonan kaksi keltaista korttia. Myös Barcelonan valmentaja Jonatan Giraldez sai keltaisen kortin.

Torinossa pelatussa loppuottelussa oli katsojia 32 257.

Lue myös:

"He tietävät olevansa maailman paras joukkue" – asiantuntija ei näe Barcelonalle pysäyttäjää naisten Mestarien liigan finaalissa

Barcelonan miehet konttaavat, mutta naiset ovat nousseet Euroopan ykköseksi – tälläinen on Lyonin valtakauden päättäneen joukkueen tarina

Luokanopettaja Paraisilta tekee historiaa Mestarien liigan finaalissa – Lina Lehtovaara luopui kokopäivätyöstä saavuttaakseen jalkapallounelmansa

Suosittelemme