Hyppää sisältöön

Muhoksella ja Siikajoella sammutettiin tulipaloja pihapiireissä – henkilövahingoilta vältyttiin

Muhoksen Hyrkkääntiellä maanantai-iltapäivällä ollut palo levisi nurmikkoon grillihiilistä. Siikajoen Heinolanperällä tuleen roihahti ulkorakennus. Puolilta öin alkaneen palon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

Pelastuslaitos Oulu-Koillismaan tarra takissa
Oulu-Koillismaan pelastuslaitos toivoo erityistä huolellisuutta tulen käsittelyssä, koska puuskainen tuuli ja erittäin kuivat olosuhteet ovat yhdessä suuri vaaran paikka. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Hanna Holopainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pelastuslaitokset ovat sammuttaneet kahta pihapiiriin tulipaloa Pohjois-Pohjanmaalla maanantai-iltapäivän ja tiistaiaamuyön välillä. Henkilövahingoilta on vältytty.

Maanantaina iltapäivällä kolmen jälkeen Muhoksella Hyrkkääntiellä tuli pääsi leviämään nurmikkoon grillihiilistä. Palo uhkasi traktoria, kahta aittarakennusta ja pihasaunaa. Kaikkiaan maastoa paloi 30–40 aaria, myös alueella ollut skootteri kärsi palovaurioita.

Tiistaina puolen yön aikaan Siikajoen Heinolanperällä syttyi omakotitalon pihapiirissä ulkorakennus palamaan. Ulkorakennuksessa oli hakesiilo, kattilahuone ja autokatos. Rakennus oli pelastuslaitoksen saapuessa täyden palon vaiheessa ja osin romahtanut. Palon syttymissyytä tutkitaan.

Muhoksen paloa koskeneessa tiedotteessaan Oulu-Koillismaan pelastuslaitos toivoo erityistä huolellisuutta tulen käsittelyssä, koska puuskainen tuuli ja erittäin kuivat olosuhteet ovat yhdessä suuri vaaran paikka.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme