Hyppää sisältöön

Islanninhevostoiminta kaipaa kunnon ratoja Ypäjälle

Ypäjän vanhaa issikkarataa ei ehditty kunnostaa SM-kisoja varten. Lisäksi kokonaan uuden radan rakentaminen on peruttu kohonneiden rakentamiskustannusten vuoksi.

Islanninhevosen poni.
Issikan ominaisuuksia ovat ylimääräiset askellajit töltti ja passi. Suomessa järjestetään islanninhevosten askellajikilpailuja paikallisista tallikilpailuista aina Suomen mestaruustasolle saakka. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Eeva Hannula
Avaa Yle-sovelluksessa

Islanninhevosharrastus on vastatuulessa Ypäjällä. Myöhäinen kevät viivästytti Suomen Islanninhevosyhdistyksen radan kunnostustöitä ja niinpä islanninhevosten SM-kisat siirrettiin Ypäjältä Orimattilaan.

Ypäjän Hevosopiston alueella sijaitseva vanha ovaalirata olisi kisaamista varten tarvinnut perusteellisen huollon. Rata piti kunnostaa kevään aikana, jolloin se olisi ollut valmis tämän vuotisiin askellajiratsastuksen SM-kisoja varten.

Uuden kilpa-areenan rakentaminen jäissä

Ypäjälle on myös ollut tarkoitus rakentaa islanninhevosille aivan uusi rata. Suomen Islanninhevosyhdistys ja sen yhteistyökumppanit ovat kuitenkin peruneet rakentamishankkeen kohonneiden kustannusten takia.

Suunnitelmissa oli rakentaa kansainväliset vaatimukset täyttävä kilparata-alue noin neljännesmiljoonalla eurolla.

– Hankkeen budjetti kasvoi lähes kaksinkertaiseksi alkuperäiseen verrattuna, kertoo Suomen Islanninhevosyhdistyksen puheenjohtaja Silvia Ufer.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme