Hyppää sisältöön

Kesän lähestyminen pitää poliisin kiireisenä: kortittomat kaaharit, ryöstöt ja pahoinpitelyt työllistäneet Itä-Uudenmaan poliisia

Ryöstöjä oli viime viikolla lähes puolet enemmän kuin edellisviikolla. Myös yleisillä paikoilla tapahtuneiden pahoinpitelyrikosten määrä kasvoi, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.
Poliisin viikko oli Itä-Uudellamaalla kiireinen. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle
Tiina Karppi

Pahoinpitelyt, ryöstöt, kokoontumisajot ja kortittomat kaaharit työllistivät Itä-Uudenmaan poliisia viime viikolla, poliisi tiedottaa (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi hoiti viikon aikana yhteensä 1 830 eri tehtävää. Niistä liki puolet painottui viikonlopun ajalle.

Poliisin tilastossa on nähtävissä kesän lähestyminen ja ihmisten liikkuvuuden lisääntyminen, poliisista kerrotaan. Ryöstöjä oli viime viikolla lähes puolet enemmän kuin edellisviikolla. Myös yleisillä paikoilla tapahtuneiden pahoinpitelyrikosten määrä kasvoi, kun taas yksityisellä paikalla tapahtuneiden pahoinpitelyiden määrä laski.

Lisäksi lukuisat kokoontumisajot aiheuttivat häiriöitä lauantaina 21. toukouuta.

– Paljastimme viikonloppuna useita vakavia liikennerikoksia ja jouduimme puuttumaan vaaralliseen ajamiseen. Pysäytimme säännösten vastaisesti muutettuja ajoneuvoja, lähinnä mopoja ja kevytmoottoripyöriä, komisario Asko Sartanen kertoo tiedotteessa.

Kuitenkin rattijuopumusten, törkeiden rattijuopumusten ja törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät laskivat kautta linjan.

– Toivottavasti sama linja jatkuu pidempäänkin ja tiellä liikkujat saavat nauttia turvallisista kilometreistä tiellä ilman pelkoa kaahareista ja rattijuopoista. Poikkeuksia kuitenkin edelleen on ja esimerkiksi Sipoon suunnalla meitä työllistivät kortittomat kaaharit, kertoo komisario Sartanen.

Suosittelemme sinulle