Hyppää sisältöön

Mikko Kärnän kanta pysyy: Ei lähde ehdolle Lapista, jos Väyrysen ehdokkuus toteutuu

Väyrysen ehdokkuudesta ei vielä päätetty virallisesti, mutta keskustan Lapin piirin toiminnanjohtajan Antti Mularin mukaan sitä voi pitää varmana, koska hänellä on niin laaja kannatus.

Mikko Kärnä eduskunnassa 24.10.2019
Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) ei suostu olemaan samalla ehdokaslistalla Paavo Väyrysen kanssa. "Kyse on periaatteesta. Putinisteille ei sijaa keskustassa", Kärnä twiittasi toukokuun alussa. Kuva: Pekka Tynell / YLE
Marjukka Talvitie

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä sanoo yhä, ettei hän lähde ehdolle eduskuntaan Lapista, jos Paavo Väyrynen on samalla listalla.

Viime lauantaina Väyrynen ilmoittautui ehdokkaaksi puolueen Peräpohjolan piirin kokouksessa.

Mikko Kärnä kertoi omasta linjastaan toukokuun alussa Twitterissä.

Tiistaina Kärnä vahvisti Ylelle, että hänen kantansa on yhä sama.

– En lähde edelleenkään ehdolle, mikäli Väyrynen nimetään ehdokkaaksi. Perustelut samat, Kärnä vastaa tekstiviestillä.

Väyrysen ehdokkuudesta ei vielä päätetty virallisesti, mutta keskustan Lapin piirin toiminnanjohtajan Antti Mularin mukaan sitä voi pitää varmana.

– Hänellä on vankka kannatus Lapin alueella jo vuosikymmenten takaa. Hänen pitkää poliittista historiaansa on sinänsä turha kerrata, kaikkihan tämän tuntevat, Mulari sanoo.

"Tämä on harmi sinänsä"

Eduskuntavaaliehdokkaat vahvistetaan syksyn jäsenäänestyksessä. Peräpohjolan piiri voi asettaa 14 ehdokasta. Jos tämä määrä on ylittymässä, ehdokkaista pitää äänestää.

Antti Mulari pitää Kärnän ehdotonta linjausta harmillisena.

– Kyllä näyttää siltä, että Mikko Kärnä ei ole ehdolla Lapista keskustan listoilla. Tämä on harmi sinänsä, mutta jokainen tekee luonnollisesti omat ratkaisunsa ja me kunnioitamme sitä, Mulari sanoo.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle