Hyppää sisältöön

Heliövaara ja Glasspool upeassa vireessä – kaksinkertaiset Ranskan avointen mestarit jäivät täysin jalkoihin

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool voittivat parin Kevin Krawietz / Andreas Mies 6–4, 6–2 Ranskan avointen avauskierroksella.

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool.
Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool ovat läytäneet hienon pelivireen. Kuva: All Over Press
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspool aloittivat Ranskan avoimen tennisturnauksen nelinpelin komealla voitolla.

Suomalais-brittiläinen pari kohtasi avauskierroksella Ranskan avointen voittoa vuosina 2019 ja 2020 juhlineen saksalaisparin Kevin Krawietz / Andreas Mies. Tämän vuoden turnauksessa saksalaiset oli sijoitettu yhdeksänneksi.

Heliövaara ja Glasspool pelasivat vakuuttavasti ja olivat alusta asti vahvemman näköinen pari kentällä. Avauserän he voittivat yhdellä syötönmurrolla 6–4.

Toisessa erässä Heliövaara ja Glasspool mursivat molempien saksalaisten syötöt erän alussa ja etenivät 4–0-johtoon. Tilanteeessa 4–1 fysioterapeutti tuli kentälle hieromaan Miesin jalkaa.

Se ei juuri saksalaisia auttanut. Heliövaaralla ja Glasspoolilla oli kolme ottelupalloa jo tilanteessa 5–1. Silloin ottelu ei vielä mennyt poikki, mutta Heliövaara syötti sen jälkeen voiton kotiin.

– Erittäin kurinalainen ottelu ja todella hyviä päätöksiä pisteestä toiseen – se palkittiin voitolla. Ennen kaikkea hyvät fiillikset, kun ottelut jatkuvat. Nautitaan ja mennään eteenpäin, Heliövaara totesi Tennisliiton tiedotteessa.

Heliövaara ja Glasspool pelaavat ensimmäistä kertaa Ranskan avointen pääsarjassa. Toisella kierroksella vastaan tulevat Uruguayn Ariel Behar ja Ecuadorin Gonzalo Escobar.

Lue myös:

Ruusuvuori toteutti tavoitteensa ja sai maukkaan taisteluvoiton liki neljän tunnin tahkoamisen jälkeen – "Paikoittain oli aika vuoristorataa"

Suosittelemme sinulle