Hyppää sisältöön

Mafiaveljistä tunnettu Ray Liotta kuollut 67-vuotiaana

Tiedottajansa mukaan Liotta kuoli kesken elokuvan kuvausten Dominikaanisessa tasavallassa.

 Ray Liotta, Robert De Niro, Paul Sorvino ja Joe Pesci elokuvassa Mafiaveljet, 1990
Ray Liotta (vas.) oli yksi kuusi Oscaria voittaneen Mafiaveljet-elokuvan tähdistä. Hän esitti Henry Hilliä, jonka elämään tarina perustuu. Elokuvan tähtikaartiin kuuluivat myös Robert de Niro, Paul Sorvino ja Joe Pesci. Kuva: Warner Bros / AOP
Jaakko Parkkinen

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Ray Liotta on kuollut 67-vuotiaana, kertovat kansainväliset mediat.

Tiedottajansa mukaan Liotta kuoli nukkuessaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Hän oli Dominikaanisessa tasavallassa Dangerous Waters -nimisen elokuvan kuvauksissa. Kuolinsyytä ei ole toistaiseksi kerrottu.

Liotta syntyi 18. joulukuuta 1954 Newarkissa, New Jerseyn osavaltiossa. Hänet adoptoitiin vain puolen vuoden ikäisenä. Liotta pelasi baseballia lukioikäiseksi (siirryt toiseen palveluun) saakka, mutta osallistui koulunäytelmään, ja lopulta valmistui alalle Miamin yliopistosta. Ensimmäisen roolinsa hän sai saippuaoopperasta nimeltä Another World.

Liotta teki läpimurtonsa Martin Scorsesen ohjaamassa Mafiaveljet-elokuvassa, jossa hän esitti Henry Hilliä, italian-irlantilaista rikollista, jonka elämään tarina pohjautui. Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1990 ja se voitti kuusi Oscar-palkintoa.

– Olen hyvin surullinen Rayn poismenon johdosta. Hän oli aivan liian nuori jättääkseen meidät. Levätköön rauhassa, kommentoi Mafiaveljissä näyttellyt Robert de Niro lausunnossaan.

Ensimmäisen merkittävän roolinsa Liotta teki Jonathan Demmen ohjaamassa elokuvassa Something Wild vuonna 1986. Viime vuosina Liotta on nähty muun muassa Steven Soderberghin ohjaamassa rikosdraamassa No Sudden Move.

Liottaa jäävät kaipaamaan hänen kihlattunsa Jacy Nittolo ja 23-vuotias tytär Karsen Liotta.

Suosittelemme sinulle