Hyppää sisältöön

Valokuvaus on kesän kantava teema Kristiinankaupungissa

Kesällä yleisölle on tarjolla näytelyitä sekä työpajoja. Vanhat valokuvat ja valokuvatekniikat ovat keskeisiä teemoja. Lisäksi katukuvaa ehostetaan yleisön valitsemilla valokuvilla.

Kristiinankaupungin katukuvaa tullaan ehostamaan vanhoilla valokuvilla kaupungista. Kuva: Amanda Bieber / Yle
Sebastian Björklund

Kristiinankaupungissa kesän teema on valokuvaus, ja katukuvaa tullaan ehostamaan vanhoilla valokuvilla kaupungista.

Kaupungissa tullaan järjestämään paljon tapahtumia valokuvauksen ympärille, aina näyttelyistä työpajoihin.

Tavoitteena on näyttää yleisölle, miten kuvia voi valmistaa toisella tavalla, millaista valokuvaus oli ennen vanhaan ja millä tavalla voi syventyä valokuviin ja inspiroitua niistä. Vanhat valokuvat ja valokuvatekniikat ovat keskeisiä teemoja.

Näyttelyitä järjestetään useassa paikassa Kristiinankaupungin keskustassa.

Tapahtuma alkaa Läntisessä tullituvassa 6.6. ja jatkuu eri paikoilla 15.8. asti. Kesäkuun ajan Spectrassa työskentelevät kansainväliset residenssitaiteilijat ovat mukana järjestelyissä ja näytteilleasettajina.

Kesän loppupuolella sähkökaappeja ja muita vastaavia pintoja päällystetään vanhoilla kuvilla, jossa nostetaan esiin Kristiinankaupungin historiaa. Asukkaille ja yleisölle annetaan kesän aikana mahdollisuus vaikuttaa kuvien valintaan.

Kuvat jäävät pysyviksi elementeiksi katukuvaan.

Valokuvan kesän suunnittelu ja toteutus on monen eri tahon yhteistyön tulos. Projektia on tukenut Svenska kulturfonden/Frans Henriksons testamentsfond.

Suosittelemme sinulle