Hyppää sisältöön

Hurja vire jatkuu – Heliövaara/Glasspool jo puolivälieriin Ranskan avoimissa: "Tässä vaadittiin henkisesti kovaa venymistä"

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool selviytyivät Ranskan avoimissa jo puolivälieriin.

Lloyd Glasspool ja Harri Heliövaara kentällä.
Lloyd Glasspool ja Harri Heliövaara eivät ole hävinneet erääkään Ranskan avoimissa. Kuva: Getty Images
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool ovat edenneet puolivälieriin Ranskan avoimen tennisturnauksen nelinpelissä. Suomalais-brittiläinen kaksikko voitti kolmannella kierroksella moncacolais-puolalalaisen parin Hugo Nys / Jan Zielinski 7–6(9–7), 6–3.

Avauserä oli erittäin tasainen. Heliövaara ja Glasspool joutuivat selvittämään eräpalloja sekä ennen tie-breakia että tiebreakissa, mutta käänsivät jännittävän erän edukseen 7–6(9–7).

Toisessa erässä suomalais-brittiläinen kaksikko otti murron aikaisessa vaiheessa ja vei erän sen turvin 6–3.

– Jos pitäisi kuvailla ottelua yhdellä sanalla, se olisi intensiivinen. Tässä vaadittiin henkisesti kovaa venymistä. Tämä oli selvästi tiukempi ottelu kuin kaksi ensimmäistä, Heliövaara sanoi.

– Vastustajat laittoivat kovaa painetta meidän syöttöihin. Puolitoista erää oli selviytymistaistelua, mutta pidimme omat syötöt. Sitten yhtäkkiä vastustajat pelasivat yhden huonon syöttövuoron ja pääsimme iskemään.

Ensimmäistä kertaa Ranskan avoimissa pelaava kaksikko on ottanut kolme komeaa voittoa suoraan kahdessa erässä. Ensimmäisellä kierroksella kaatui kaksinkertainen Ranskan avointen voittajapari Kevin Krawietz / Andreas Mies. Heliövaara ja Glasspol selviytyivät ensimmäistä kertaa Grand Slam -turnauksen puolivälierään.

Puolivälierissä tulee vastaan 16:nneksi sijoitettu pari Rohan Bopanna / Matwe Middelkoop. Middelkoopin kanssa Heliövaara voitti ATP-turnauksen Moskovassa viime vuonna. Bopannan hän on kohdannut Davis Cupissa.

Heliövaaraa haastatteli Helen Scott-Smith

Lue myös:

Heliövaara ja Glasspool jatkavat vahvasti Ranskan avoimissa – toinen vakuuttava voitto: "Oma syöttö- ja palautustyöskentelyni oli aivan fantastista"

Suosittelemme