Hyppää sisältöön

Suomen NHL-tähti siunaili Miro Heiskasen suoritusta: "Tuota se sitten on"

Esa Lindell on nähnyt seurakaverinsa huippuotteet läheltä Dallasissa. Lauantain välierässä Heiskanen dominoi USA:ta vastaan.

Miro Heiskanen nautti katsellessaan joukkueen taistelua
Pekka Aalto
Avaa Yle-sovelluksessa

Leijonajoukkue kellisti lauantain MM-välierässä USA:n 4–3 ja pelaa sunnuntaina kello 20.20 maailmanmestaruudesta. Välieräpelin ylivoimainen hahmo oli puolustaja Miro Heiskanen, joka nakutti tehot 1+2 ja hankki vielä jäähyn ainoaan Suomen maaliin, josta ei saanut tehopistettä.

Suomen toisen NHL-puolustajan Esa Lindellin kasvoille levisi hymy, kun puhe kääntyi Heiskasen suoritukseen USA:ta vastaan. Kaksikko pelaa seurakavereina NHL:n Dallasissa.

– Päätähuimaavaa. Tuota se sitten on parhaimmillaan. Hän pystyy ottamaan pelin haltuun. Olen muutaman vuoden nähnyt sitä läheltä, Lindell kehui.

Jussi Olkinuora torjumassa kiekkoa.
Esa Lindell koetti auttaa Suomen maalivahtia Jussi Olkinuoraa parhaansa mukaan. Kuva: Tomi Hänninen
Miro Heiskanen med pucken.
Miro Heiskasen esitys MM-välierässä säväytti. Kuva: Tomi Hänninen

Heiskanen ei ollut parhaimmillaan puolivälierässä Slovakiaa vastaan. Joissakin arvioissa hänet rankattiin sen koitoksen heikoimmaksi suomalaispelaajaksi. Lauantaina oli kuitenkin toinen ääni kellossa, kun Heiskanen huudatti kotiyleisöä.

– Edes maailman paras ei voi olla joka kerta täydellinen. Jos ammattiurheilijalle tulee heikompi päivä, niin seuraavassa pelissä hän on yleensä timanttia.

NHL-puolustajille Suomen tapa peluuttaa kahdeksaa puolustajaa on vieras tai ainakin vähemmän tuttu. Se on kuitenkin ollut Jukka Jalosen joukkueille selkeä vahvuus arvoturnauksissa.

– Minun mielestäni se toimii. Jukkakin on sanonut useaan kertaan, että olemme olleet monesti kolmannessa erässä parhaimmillamme. Se tulee juuri siitä, että pelaamme neljällä ketjulla ja neljällä pakkiparilla. Kun kaveri piiputtaa, saamme pienen eron napakassa pelitahdissa.

Heiskanen ja Lindell ovat kellottaneet Suomen molemmissa pudotuspeleissä yli 20 minuutin peliaikalukemat. Muista pelaajista kukaan ei ole ylittänyt 20 minuutin rajaa.

Heiskasen peliaika Slovakiaa vastaan oli 21.43, mikä on Leijonien pelaajista korkein lukema MM-kisojen pudotuspelissä sitten Sebastian Ahon ja vuoden 2018. Aho pelasi Sveitsiä vastaan puolivälierässä 23.40.

Lue myös:

Suomalaista kiekkohistoriaa! Leijonat jyräsi MM-finaaliin – Miro Heiskaselta huima esitys

Kommentti: Leijonien kahdeksan miljoonan dollarin mies sai Junnu Vainion soimaan korvissa

Suosittelemme