Hyppää sisältöön

Heliövaaran ja Glasspoolin taika murtui ja uskomaton tie katkesi puolivälieriin – "Se jäi muutamasta pisteestä vajaaksi"

Tenniksen Ranskan avoimen nelinpelissä huippuesityksiä esittäneiden Harri Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin pelit päättyivät puolivälieriin. Sijoittamaton suomalais-brittiläispari joutui antamaan periksi turnauksen 16:nneksi sijoitetulle intialais-alankomaalaisparille.

Lloyd Glasspool ja Harri Heliövaara kentällä.
Lloyd Glasspool (vas.) ja Harri Heliövaara pääsivät ensimmäistä kertaa Grand Slam -turnauksessa puolivälieriin asti. Kuva: Getty Images
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool hävisivät tenniksen Ranskan avoimen turnauksen nelinpelin puolivälieräottelunsa tiukan taiston jälkeen. Sijoittamattomina turnaukseen lähteneet Heliövaara ja Glasspool voittivat ensimmäisen erän, mutta Intian Rohan Bopanna ja Alankomaiden Matwe Middelkoop veivät seuraavat ja näin suomalais-brittiläisparin taival päättyi lukemiin 6–4, 4–6, 6–7.

– Oli kyllä hieno turnaus, sitä ei oteta meiltä pois. Mutta päällimmäisenä on niin suuri harmitus. Tiukka matsi, saumat oli, Heliövaara kertoi Tennisliiton tiedotteessa.

Heliövaara ja Glasspool olivat edenneet puolivälieriin ilman erätappioita, eivätkä olleet hävinneet yhtään syöttövuoroa pelaamissaan kolmessa ottelussa. He olivat myös päässeet ensimmäistä kertaa näin pitkälle Grand Slam -turnauksessa.

Turnauksessa 16:nneksi sijoitetut Bopanna ja Middelkoop saivatkin todeta Heliövaaran ja Glasspoolin kovaksi vastukseksi, sillä suomalais-brittiläispari teki avauserän ainoan murron ja vei erän nimiinsä.

Toisen erän alussa Heliövaara ja Glasspool pääsivät yrittämään heti murtoa, mutta Glasspoolin palautus jäi verkkonauhaan. Neljännessä pelissä parin taika murtui, sillä Heliövaara menetti syöttönsä. Vaikka he onnistuivat vielä murtamaan tilanteen tasoihin, Bopanna ja Middelkoop pystyivät vielä toiseen murtoon ja sitä kautta erävoittoon.

Kolmas erä oli tasaista taistoa ja Glasspool pääsi syöttämään jopa voitosta 5–4-tilanteessa, mutta syöttövuoro murrettiin. Ottelu eteni aina katkaisupeliin saakka. Siinä Heliövaara ja Glasspool pääsivät heti 3–0-johtoon, mutta hyvä vire katosi tämän jälkeen täysin. Sen sijaan Bopannalla ja Middelkoopilla onnistui kaikki, ja intialais-alankomaalaispari jyräsi katkaisupelin voittoon 10–3.

– Ei tennispelaaja osaa muuta ajatella kuin "miksi emme pystyneet tänään voittamaan?". Vastustajat pelasivat lopussa muutamat todella hienot pisteet. Mielestäni pelasimme olosuhteisiin nähden erittäin hienon ottelun, harmi, että se jäi muutamasta pisteestä vajaaksi, Heliövaara harmitteli.

– Tästä kuitenkin tullaan, vahvempana ensi kerralla.

Lue myös:

Hurja vire jatkuu – Heliövaara/Glasspool jo puolivälieriin Ranskan avoimissa: "Tässä vaadittiin henkisesti kovaa venymistä"

Harri Heliövaara pyysi brittipelaajaa parikseen yhteen kisaan – siitä alkoi hieno menestystarina: "Koko ajan tietää, mitä toinen tekee"

Suosittelemme