Hyppää sisältöön

Energiajätteen kerääminen loppuu lähivuosina – pakkausmuovi ja kartonki lajitellaan erilleen

Monessa kotitaloudessa Lahden seudulla on totuttu lajittelemaan pakkausjätteitä energiajätteeseen. Muutos tulee asteittain.

Mouvin keräyspiste.
Jatkossa muovinkeräysastiat tulevat korvaamaan kiinteistöjen energiajäteastiat. Kuva: Petteri Bülow / Yle
Sini Ojanperä

Energiajätteen erilliskeräys loppuu Lahden seudulla lähivuosina. Uuden jätelain mukaan vielä nykyisin monessa kodissa energiajätteeseen laitettavat pakkausmuovit ja kartongit on lajiteltava erikseen.

Salpakierron toiminta-alueella kaavaillaan, että vähintään viiden huoneiston kiinteistöillä luovutaan energiajätteen keräämisestä kesällä 2023. Pienemmillä kiinteistöillä energiajätteen keräys loppuisi kesällä 2024.

Muutosta ollaan sisällyttämässä Lahden seudun jätehuoltomääräyksiä, joita päivitetään vastaamaan uutta jätelakia.

Jätelautakunta käsittelee ehdotusta jätehuoltomääräyksiksi torstaina 2. kesäkuuta. Kun ehdotus on hyväksytty, se asetetaan nähtäville, jotta siitä voi lausua mielipiteitä. Päätös jätehuoltomääräysten lopullisesta sisällöstä tehdään loppuvuodesta.

Jätelaki tuo monia muitakin muutoksia jätehuoltoon. Esimerkiksi osa jätelajeista siirtyy yhteisesti kilpailutettuun jätteenkuljetukseen.

Uutista on muokattu 2.6.2022 kello 13.48: Tarkennettu, että energiajätteen keräämisestä luopuminen on määrä sisällyttää jätehuoltomääräyksiin, jotka valmistuvat loppuvuodesta.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle