Hyppää sisältöön

Taneli "disturbed" Veikkola väistyy HAVUn valmentajan paikalta – "Joukkue tarvitsee uuden alun"

Suomen parhaana pidetty CS:GO-joukkue HAVU vaihtaa päävalmentajaa heikosti sujuneen alkuvuoden jälkeen. Kokoonpanomuutosten jälkeen joukkue on valunut kauas maailmanrankingin kärkisijoilta.

Taneli Veikkola valmentajana.
HAVUn valmentaja Taneli "disturbed" Veikkola luopuu tehtävistään. Kuva: HAVU
Jaakko Palvaila

Suomen CS:GO-pelin pitkäaikainen ykkösjoukkue HAVU vaihtaa päävalmentajaa.

Joukkuetta lokakuusta 2019 lähtien valmentanut Taneli "disturbed" Veikkola luopuu valmentajan tehtävistä, organisaatio tiedotti tiistaina.

HAVUn menestys kuluneen vuoden aikana on ollut vaatimatonta. Vielä reilu vuosi sitten maailmanrankingin sijalla 14 ollut joukkue on tuoreimmassa rankingissa (siirryt toiseen palveluun) valahtanut sijalle 89 ja menettänyt myös Suomen ykkösjoukkueen tittelin sijalla 87 olevan KOVAn mentyä ohi.

Joukkueen tulokset ovat olleet heikkoja joukkueen lisättyä tammikuussa riveihinsä Otto "ottoNd" Sihvon ja Joona "Sm1llee" Holmströmin. HAVU jäi rannalle Antwerpenin major-turnauksen karsinnoista eikä ole yltänyt turnausvoittoon sitten elokuun 2021 eSM-finaalien.

Organisaation tiedotteessa Veikkola kertoo pohtineensa jatkoaan valmentajana jo jonkin aikaa joukkueen tulosten ailahdeltua. Veikkola kertoo, ettei ole viimeisten kuukausien aikana onnistunut korjaamaan joukkueen pelaamista vaivanneita ongelmia.

– Joukkue tarvitsee uuden alun todella haastavan alkuvuoden jälkeen ja mielestäni myös uuden lähestymiskulman peliin, Veikkola toteaa tiedotteessa.

Veikkolan mukaan valmentajamuutos mahdollistaa joukkueen potentiaalin ulosmittaamisen ja uuden nousun kohti maailman kärkeä.

HAVUssa aiemmin pelannut ja osan organisaatiosta omistava Veikkola ei aio jäädä lepäilemään laakereilleen. Organisaation tiedotteessa Veikkola toteaa haluavansa yhä jatkaa e-urheilun parissa, mutta tulevaisuuden tehtävät ovat vielä auki.

Veikkolaa on nähty aiemmin myös Yle E-urheilun asiantuntijana CS:GO-turnauksissa.

Lue myös:

Taneli "diSTURBED" Veikkolan peliura päättyi vuosia sitten taloudelliseen epävarmuuteen – nyt hän toteuttaa unelmaansa ammattilaisvalmentajana

Suomen CS:GO-ykkösjoukkue HAVU sai riveihinsä kaksi uutta pelaajaa – Joona "sm1llee" Holmström kaapattiin Aleksi "allu" Jallin tiimistä

Suomen ykkösjoukkue HAVU yllättävään ratkaisuun – Jemi "jemi" Mäkinen penkitettiin, valmentaja tuuraamaan

Suosittelemme sinulle