Hyppää sisältöön

Lohenkalastuskiellon voimaantulo Tenojoella viivästyy – ministeriö vetoaa kansalaisiin, jotta he eivät lähtisi kalaan

Kalastuskiellon oli määrä tulla voimaan tänään 1. kesäkuuta. Lain voimaantulo kuitenkin viivästyy. Ministeriön mukaan kaikki kalastus Tenolla olisi nyt ylikalastusta.

Antti Niilo Länsman istuu kumollaan olevien veneittensä edessä.
Maa- ja metsätalousministeriö vetoaa kansalaisiin, jotta he pidättäytyisivät lohenkalastuksesta, vaikka kalastuksen kieltävä laki ei olekaan vielä astunut voimaan. Arkistokuva. Kuva: Veikka Ritola / Yle
Mia Sivula

Tenojoen lohenkalastuskiellon voimaantulo viivästyy. Alun perin kalastuskiellon oli määrä tulla voimaan tänään. Nyt arvio on, että laki ehtisi tulla voimaan vasta tiistaina 7. kesäkuuta.

Lain voimaantulon viivästyminen tarkoittaa, että lohenkalastuskieltoa koskevat määräykset eivät ole vielä voimassa kalastuskauden alettua.

Maa- ja metsätalousministeriö vetoaakin nyt kansalaisiin, jotta he eivät kalastaisi nyt lohta Tenolla, vaikka kalastuskielto ei olekaan vielä astunut voimaan.

Ministeriö perustelee asiaa sanoen, että Tenon lohikannat ovat heikentyneet voimakkaasti ja arvioiden mukaan kaikki lohenkalastus olisi tällä hetkellä ylikalastusta.

Ministeriön tiedotteen mukaan mereltä kohti jokea palaava lohimäärä on nyt niin alhainen, että kestävän kalastuksen lähtökohdat eivät täyty, vaikka kalastusta ei olisi lainkaan.

Lue myös: Tenolla ei kalasteta tänäkään kesänä

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle