Hyppää sisältöön

Savon Kuljetuksen uusi logistiikkakeskus on valmis – yrityksen jätti-investointi keskittää toiminnot yhteen paikkaan

Uusi logistiikkakeskus maksoi yli 10 miljoonaa euroa. Hallitilaa on vajaat 4 000 neliömetriä. Vilkkainta keskuksella on aamuyöllä ja toimintaa on kuutena päivänä viikossa.

Kuorma-autoja Savon Kuljetuksen logistiikkakeskuksen pihalla Kuopiossa.
Kuorma-autoja Savon Kuljetuksen logistiikkakeskuksen pihalla Kuopiossa Kuva: Jukka Eskanen / Yle
Jukka Eskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Logistiikka- ja infrapalveluyhtiö Savon Kuljetukselle on valmistunut uusi logistiikkakeskus Kuopioon.

Pienen Neulamäen yritysalueella oleva yli 7 000 neliömetrin kiinteistökokonaisuus otettiin käyttöön keskiviikkona.

Uusi logistiikkakeskus maksoi yli kymmenen miljoonaa euroa ja se on merkittävimpiä huoltovarmuuskuljetusten kontaktipisteitä Pohjois-Savossa.

– Tämä on Savon Kuljetuksen historian isoin yksittäinen investointi. Aiemmin logistiikkatoimintomme oli Kuopiossa kolmessa eri terminaalissa. Nyt kaikki toiminnot ovat saman katon alla nykyaikaisissa tiloissa, sanoo liiketoimintajohtaja Kimmo Pekonen.

Keskuksen kautta kulkee päivittäin muun muassa yli 10 000 laatikkoa tuoreleipää. Lisäksi päivittäin lähtee jakoon 3 000–5 000 pakettia ja autoja keskukselta lähtee 40–50 päivittäin.

Vilkkainta aikaa on aamuvarhain kello neljän ja kuuden välillä. Kuljetukset menevät pääosin ympäri Pohjois-Savoa, mutta myös muun muassa Savonlinnaan ja Mikkeliin.

Uuden logistiikkakeskuksen katolla on yli 930 aurinkopaneelin voimala. Se tuottaa vuosittain sähköä yli 280 000 kilowattituntia.

Kiinteistön rakentamisessa on kiinnitty huomiota myös hiilineutraaliuteen. Lämmitys ja viilennys on toteutettu maalämmöllä ja maaviileällä.

Uuden logistiikkakeskuksen alueella työskentelee päivittäin lähes 200 logistiikka- ja infra-alan ammattilaista.

Suosittelemme sinulle