Hyppää sisältöön

Sadat Saimaan ammattiopisto Sampon opiskelijat juhlivat valmistumistaan – eniten valmistui osaajia liiketoiminnan- ja sosiaali- ja terveys- sekä sähkö- ja automaatioalalle

Ammatillisessa koulutuksessa opiskelijat valmistuvat pitkin lukuvuotta. Yhteensä vuoden alusta alkaen Saimaan ammattiopisto Samposta valmistuneita on noin 650.

Teemu Luostarinen ja Lasse Tuulivirta tekevätä sähkötöitä rakennuskohteessa Lahdessa, josta tulee aluksi seurakunnan ja koulun tilat, jotka myöhemmin muutetaan rivitaloiksi.
Sähkö- ja automaatioala on suosittu opintoala myös Etelä-Karjalassa. Kuvituskuva. Kuva: Toni Määttä / Yle
Tanja Hannus

Saimaan ammattiopisto Samposta valmistuu tänä keväänä ammattiin noin 430 opiskelijaa.

Eniten opiskelijoita valmistui liiketoiminnan- ja sosiaali- ja terveys- sekä sähkö- ja automaatioalalta.

Kaksoistutkinnossa ylioppilaaksi kirjoitti Lappeenrannassa 11 ja Imatralla 8 eli yhteensä parisenkymmentä opiskelijaa.

Ammattiin valmistuneita juhlitaan torstaina ja perjantaina.

Saimaan ammattiopisto Sampon valmistujaisjuhlia vietetään tänään Imatralla kello 10 Kulttuuritalo Virrassa. Lappeenrannassa ammattiin valmistuneet juhlivat huomenna perjantaina klo 10 Urheilutalon palloiluhallissa.

Juhliin on tulossa noin 200 valmistuvaa tai alkuvuoden aikana valmistunutta.

Ammatillisessa koulutuksessa opiskelijat valmistuvat yksilöllisen opintopolun mukaan pitkin lukuvuotta. Yhteensä vuoden alusta alkaen valmistuneita on noin 650.

Jokaiselle ammatillisen koulutuksen opiskelijalle suunnitellussa opintopolussa otetaan huomioon esimerkiksi opiskelijan aiempi osaaminen ja suunnitellaan, miten ja mitä uutta osaamista hän hankkii opintojensa aikana.

Yle julkaisee 8. kesäkuuta valtakunnallisen amiskoneen, josta voit etsiä valmistuneita.

Suosittelemme sinulle