Hyppää sisältöön

Eteläisen kaupunginselän reitin ensimmäinen osuus valmistui Vaasassa – tältä siellä näyttää

Vanhan kaatopaikan alue otettiin virkistyskäyttöön. Pääosin esteetön reitti kulkee nyt Kalarannasta Risöhön asti, ja sen varrelle on rakennettu muun muassa taukopaikkoja.

Eteläisen kaupunginselän reitin ensimmäinen osuus valmis
Juuso Kääriäinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaasan eteläisen kaupunginselän ulkoilureitin ensimmäinen kymmenen kilometrin pituinen osuus on valmistunut. Kalarannasta lähtevää jo olemassa ollutta rantaa pitkin kulkevaa reittiä on nyt jatkettu Suvilahdesta Risöhön asti.

Uusi reitti kulkee Vanhan Vaasan kanavan vieressä Patterinniemestä Vanhaan satamaan.

Eteläisen kaupunginselän reitti on saanut Vaasan kaupungin palveluvastaava Jarmo Latvalan mukaan vain positiivista palautetta, joitain rakennusvaiheen soraääniä lukuun ottamatta.

– Luulen, että aika moni haluaa nähdä tämän paikan kaupunkilaisista ja ehkä vähän kauempaakin.

Eteläisen kaupunginselän reitistä povataan Vaasan kaupungille uutta matkailuvalttia.

– Tämä on historiallinen alue, sillä vanhan sataman alue on sijainnut Vanhassa Vaasassa. Kanava on rakennettu joskus 1830–40-luvulla, jotta proomuliikennettä on saatu Vanhaan satamaan asti.

Viimeistelytöitä tehdään vielä

Reitin ensimmäiselle kymmenen kilometrin osuudelle on rakennettu taukopaikkoja sekä uusi Vanhan Vaasan kanaalin ylittävä silta. Lisäksi matkalta löytyy kolme melontalaituria sekä opastustauluja.

Reitti on valtaosin esteetön eli siitä on pyritty tekemään mahdollisimman tasainen, ja se on päällystetty hienolla pintamateriaalilla.

– Pohja on haasteellinen. Se on vanhaa merenpohjaa ja ruoppauspenkka, joten se elää koko ajan. Aivan lentokenttämäistä siitä ei saa millään, hän toteaa reitistä.

Viimeistelytöitä tehdään vielä reitin varrella tämän kesän aikana. Natura-alueelle, kanavan toiselle puolelle, asennetaan vielä muutaman sadan metrin matkalle metallisia pitkospuita loppukesällä tai syksyllä.

Tavoitteena on rakentaa tulevaisuudessa koko eteläisen kaupunginselän kiertävä 30 kilometrin pituinen lenkki, mutta aikataulua sen valmistumisesta Latvala ei halua lähteä arviomaan.

Suosittelemme sinulle