Hyppää sisältöön

Mökkikuntien maksuissa suuria eroja – Hämeenlinna keskikastia

Omakotiliitto selvitti jo neljättä kertaa, millaisia maksuja mökkiläiselle tulee maksettavaksi suosituimmilla mökkipaikkakunnilla.

Vertailun kalleimmilla mökkipaikkakunnilla Kuopiossa, Savonlinnassa ja Mikkelissä menee kiinteistöveroon, sähkömaksuun ja jätemaksuun noin 1 200 euroa vuodessa, selviää Omakotiliiton selvityksestä. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Riitta Tapiomäki

Omakotiliiton vertailun mukaan Hämeenlinna on keskikallis mökkikunta. Vertailu kertoo, että kuntakohtaisissa maksuissa on yllättävän suuria eroja, sillä kalleimman ja halvimman kunnan välillä eroa on lähes 700 euroa vuodessa.

Kalleimmilla mökkipaikkakunnilla menee kiinteistöveroon, sähkömaksuun ja jätemaksuun noin 1 200 euroa vuodessa.

Halvimmillaan nuo palvelut saat vajaalla 600 eurolla. Hämeenlinnassa kuntakohtaisia maksuja tuli mökkiläiselle hieman vajaat 1000 euroa.

Vertailussa oli mukana 20 Suomen suurimpiin mökkikuntiin kuuluvaa kuntaa, joissa on yhteensä reilu 130 000 kesämökkiä, eli yli neljännes koko maan mökeistä.

Mökkeilyn kustannukset laskettiin 50 neliömetrin kokoisessa ja 35 vuotta vanhassa mökissä, joka sijaitsee omalla 4 500 neliön tontilla ja jota käyttää neljä henkeä kesällä. Tutkimuksen teki KTI Kiinteistötieto Oy.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle