Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen paraati tuo liikenteelle merkittävää haittaa jo tänään, muutoksia myös pysäköintiin

Puolustusvoimain lippujuhlan paraati sulkee useita katuja kokonaan liikenteeltä.

Puolustusvoimain lippujuhlapäivä, sotilaita, lippuja, sotilaat marssivat ja kantavat lippuja
Puolustusvoimain lippujuhlanpäivän paraati 4.6.2017 Helsingissä. Arkistokuva. Kuva: Derrick Frilund / Yle
Saara Hirvonen,
STT

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati aiheuttaa lauantaina 4. kesäkuuta muutoksia liikenteeseen ja pysäköintiin Helsingissä. (siirryt toiseen palveluun) Ruuhkien välttämiseksi yleisön toivotaan liikkuvan paraatitapahtumien aikana keskustassa jalan tai julkisilla kulkuvälineillä.

Itse paraati pidetään lauantaina, mutta siitä aiheutuu merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa jo tänään perjantaina. Poliisin mukaan (siirryt toiseen palveluun) pääosa paraatijoukoista, ajoneuvoista ja kalustosta tuodaan paikalle Senaatintorille ja Kansalaistorille perjantai-iltapäivän ja -illan aikana.

Esimerkiksi Kruununhaan alueella rajoitetaan liikennettä ja pysäköintiä jo tänään. Aamukuudelta alkaneet rajoitukset kohdistuvat erityisesti Mariankatuun, Unioninkatuun, Snellmaninkatuun ja Kirkkokatuun. Liikennerajoitukset ovat alueella voimassa lauantai-iltapäivään kello 15 saakka.

Mäntymäen kentän pysäköintialueella rajoitetaan pysäköintiä iltayhdeksään asti lauantaina.

Lauantaina Kirkkokatu, Unioninkatu, Snellmaninkatu ja Aleksanterinkatu suljetaan kokonaan ajoneuvoliikenteeltä puoli yhdeltätoista aamupäivällä. Sulku on voimassa iltapäivään kello 15 saakka.

Mannerheimintie ja Helsinginkatu suljetaan puolestaan lauantaina liikenteeltä paraatin ohimarssireitin väliseltä osuudelta kello 12–15. Ohimarssi alkaa puoli kahdelta Simonkadun ja Kaivokadun risteyksestä. Ohimarssi kulkee Mannerheimintietä pitkin Musiikkitalolle, josta se jatkaa matkaansa ja päättyy Mäntymäen kentälle.

Joukot poistuvat Helsingistä lauantaina iltaseitsemästä eteenpäin varsinaisen tapahtuman jälkeen.

Paraatiin osallistuu yli 1 600 henkilöä

Lippujuhlan paraatiin osallistuu Puolustusvoimien mukaan joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta, Rajavartiolaitoksesta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä.

Puolustusvoimien mukaan phteensä paraatiin osallistuu yli 1 600 henkilöä, yli 40 ajoneuvoa, 14 ilma-alusta ja viranomaisten yhteinen koiraosasto.

Paraatikatselmus alkaa kello 12:lta Senaatintorilla, ja siihen osallistuvat myös ohimarssin ajoneuvot miehistöineen.

Ohjelmassa on lauantaina paraatikatselmuksen ja ohimarssin lisäksi muun muassa kalustonäyttely ja Puolustusvoimien kesäkiertueen konsertti.

Kalustonäyttely kestää Kansalaistorilla koko tapahtuman ajan aamukymmenestä iltaseitsemään. Eteläsatamassa on lisäksi nähtävillä samaan aikaan Merivoimien ja muiden viranomaisten aluksia.

Puolustusvoimien kesäkiertueen konsertti pidetään kello 16–19 Kansalaistorilla. Konsertissa esiintyy Ilmavoimien Big Band solistinaan Heikki Silvennoinen, Kaartin Combo solistinaan Souls of Women ja Varusmiessoittokunnan Show Band.

Yleisö on tervetullut seuraamaan tapahtumia

Lippujuhlapäivän tapahtumat ovat kaikille avoimia ja yleisö toivotetaan tervetulleeksi seuraamaan päivän tapahtumia. Terveysviranomaisten yleisötapahtumia koskevat koronaohjeet ja -suositukset on syytä huomioida, Helsingin kaupunki muistuttaa.

Paraatialue on lentokieltoaluetta. Dronejen lennättäminen on ehdottomasti kielletty tapahtuman turvallisuuden vuoksi.

Paraatipäivän ohjelma

8.00 Juhlallinen lipunnosto Päävartiossa (Meritullintori 2)
9.00 Seppeleenlaskutilaisuus Hietaniemessä
10.00 Juhlajumalanpalvelus Tuomiokirkossa
10–19 Kalustonäyttely Kansalaistorilla
10–19 Aluksia nähtävänä Eteläsatamassa
11.15 alkaen Paraatijoukkojen ryhmittyminen katselmukseen Senaatintorilla
12.00 Paraatikatselmus Senaatintorilla
13.30 Ohimarssi Mannerheimintiellä
16–19 Puolustusvoimien kesäkiertueen konsertti Kansalaistorilla

Suosittelemme sinulle