Hyppää sisältöön

Poliisi toivoo yhteistyötä mopomiittien järjestäjien kanssa: "Voisimme yhdessä miettiä tapahtuman turvallisutta"

Poliisi joutui viime viikonlopun mopomiitissä Jyväskylässä huomauttamaan ajoneuvojen puutteellisen kunnon lisäksi esimerkiksi kaksipyöräisellä keulimisesta, ylinopeuksista ja häiritsevästä ajotavasta.

Toistakymmentä nuorta mopoilijaa valmistautuu ajamaan peräkkäin.
Poliisi haluaa tehdä yhteistyötä mopomiittien järjestäjien kanssa Keski-Suomessa. Kuva ei liity varsinaiseen mopomiittiin. Kuva: Ville Viitamäki / Yle
Marja Roiha

Keski-Suomessa poliisi toivoo pääsevänsä yhteistyöhön niin sanottujen mopomiittien järjestäjien kanssa.

Poliisi kertoo, että mopojen ja moottoripyörien kokoontumisista ilmoitetaan vain harvoin poliisille etukäteen tai ilmoittaja jää tunnistamattomaksi. Poliisi kehottaa kokoontumista suunnittelevan järjestäjän olevan hyvissä ajoin yhteydessä poliisiin ennen tapahtumaa.

Viime viikonloppuna Jyväskylässä oli iso mopomiitti, josta poliisille ei oltu ilmoitettu etukäteen.

Kokoontumisista johtuvia ilmoituksia tuli viikonloppuna hätäkeskuksesta poliisille illan ja yön aikana runsaat kymmenkunta. Todellisuudessa ilmoituksia oli enemmän, sillä myöhemmät ilmoitukset liitettiin jo aiempiin mopomiitin tehtäviin.

– Poliisin näkökulmasta toivomme, että kokoontumiset saataisiin sen luonteisiksi, etteivat ne aiheuttaisi näin paljon yleistä häiriötä ja ilmoituksia hätäkeskukseen sekä kokreettista vaaraa henkilöiden turvallisuudelle. Toivomme yhteisen sävelen löytämistä, että kokoontumiset saataisiin vietyä hyvässä hengessä läpi, sanoo komisario Teemu Karhunen Sisä-Suomen poliisista Jyväskylästä.

Hyvin käyttäytyviä nuoria ei haluta leimata häiriköiksi

Poliisi joutui viime viikonlopun mopomiitissä huomauttamaan ajoneuvojen puutteellisen kunnon lisäksi esimerkiksi kaksipyöräisellä keulimisesta, ylinopeuksista ja häiritsevästä ajotavasta

– Poliisi pystyisi yhteistyössä järjestäjien kanssa miettimään, miten tapahtuma voitaisiin järjestää turvallisesti ja toisaalta silloin meillä olisi selkeästi tiedossa, että kuka järjestää tapahtuman. Tapahtumalla olisi hyvä olla alku ja loppu, jolloin me ei leimattaisi hyvinkäyttäytyviä tapahtuman järjestäjiä, kertoo Karhunen.

Karhusen mukaan poliisi ei halua myöskään leimata nuoria, jotka haluavat kokoontua hyvässä hengessä verrattuna muuhun häiriökäyttäytymiseen, mitä voi tällaisen tapahtuman yhteydessä olla.

Poliisi ei ole toistaiseksi saanut ilmoituksia mopomiiteista lähiviikkoina Jyväskylän seudulla tai muualla Keski-Suomessa.

Millaisia kokemuksia sinulla on mopomiiteistä? Voit keskustella aiheesta 4.6. klo 23.00 saakka.

Suosittelemme sinulle